Bezzeg a kutyádra odafigyelsz!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az egészséges életmód részeként oda kellene figyelned az étkezésedre, a rendszeres testmozgásra, a lelked egészségére: ehhez képest egyre többen válnak elhízott kicsi országunkban is. Sajnos az elhízott embereknek állapota házi kedvencük állapotában is visszaköszön. Vagy mégsem?
Aki meg van hízva, annak már a kutyasétáltatás is egy megerőltető tevékenységgé válik, a napi háromszori kötelező programot minél hamarabb szeretné letudni: rövidülnek a sétára szánt idők, ezzel a sétával megtett távolság is jelentősen csökken. Nem csak a gazdinak nem tesz jót ez a felvett szokás, de a kutyának is, hiszen a kutya mozgásigénye is magas, bármilyen kutyáról legyen is szó.

A felelős gazdi megadja kutyájának azt amit kell: a kérdés az, hogy magára is odafigyel-e, vagy hagyja úszni saját egészségét, és megelégszik azzal, hogy gazdi minőségében szerzett felelősségnek eleget tegyen, a többi már nem számít.

A felelős gazdi kutyája számára ideális ételt és mennyiséget odafigyelve adagolja, de saját magának elkészíti az egészséges és tápláló ételt? A kutyáját elviszi a kutyafuttatóba, de van-e saját kedvenc sportja, amit rendszeresen űz?

Nem furcsa, hogy a kutya egészségi állapotára jobban odafigyel az ember, de a sajátja már mellékes?