Botrány: 4 éves gyermekeknek szóló fogyókúrás könyvet dobtak piacra!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Megdöbbentő és egyben botrányos könyv jelent meg az amerikai üzletek polcain, bár már megszokhattuk volna, hogy a távoli kontinensen rendszeresen „kiveri a biztosítékot” valamilyen új ötlet.
Korábban a fehérneműben lefotózott kiskorú modellek, valamint a gyerekmodellek váltottak ki az emberekből óriási ellenkezést. A korábbi botrányok még el sem csendesültek teljesen, máris itt az újabb őrültség, ami miatt lehet tüntetni.

Miről is van szó pontosan?

Az óriási botrányt keltő könyv olyan fogyókúrás módszert mutat be, amely kifejezetten a 4 és 8 év közötti gyerekeknek szól. A sokat vitatott iromány egy olyan kislány történetét mutatja be, aki túlsúllyal küzd.

A könyv részletesen megmutatja azt, miként szabadul meg a könyv főhőse a rá rakódott plusz kilóktól, és azt is megtudhatjuk, hogy mindezt hogyan is vitte véghez a gyermek. A könyv végén a kislány eléri az ideális testsúlyt, vagyis a történet happy end-el zárul.

Bizonyos szempontból nézve ez egy egyszerű gyermekeknek szóló könyv, amelyben az írók felhívják a figyelmet arra, hogy milyen veszélyeket hordoz magában a gyermekkori elhízás. Rávilágítanak arra is, hogy betegségek sorozatától óvható meg a gyermek, ha időben lefogy, ám vannak, akik másként látják eme könyv mondanivalóját.

Számos szakember úgy véli, hogy az ártatlannak tűnő könyv valójában óriási veszélyt jelent az érintett korú gyermekekre. Többek között azért, mert egy 4 és 8 év közötti apró gyermek számára még nem javasolt a drasztikus fogyókúra követése még abban az esetben sem, ha 5-10 kiló súlyfelesleget cipel magán a csemete.

Az ő esetükben minden tápanyagra szüksége van a szervezetnek, így táplálékok megvonása által még az is lehetséges, hogy a gyermek egészséges fejlődése látja kárát a diétának. Igen ám, de nem valószínű, hogy egy 4-8 éves gyermek magától kezdi el böngészni az említett olvasmányt, illetve bizonyára a szülők sem ebből olvasnak majd fel a gyermeküknek esténként.

A szülők ettől függetlenül még megvásárolhatják a könyvet és megfogadhatják az abban olvasott tanácsokat, amelynek következtében a fejlődő szervezetű gyermeket fogyókúrára ítélhetik. A szülő nem gondolja, hogy árt a gyermekének a drasztikus fogyókúrával, hiszen a könyv erről említést sem tesz.

A könyv már a megjelenése előtt is igen nagy port kavart, hiszen a szakértők meg vannak győződve arról, hogy a gyermekek testi és lelki fejlődését egyaránt veszélyezteti a „Maggie diétázik”, vagyis a „Maggie goes on a diet” címet viselő mű.

Te fogyókúrára fognád a 4 éves gyermekedet, ha el lenne hízva? Megvásárolnád az említett könyvet?