Cardio tréning

Publikálás: | Szerző:
 

Cardio tréning az egészség megőrzésért

A testépítésben nagy szerepe van a cardio edzéseknek is, mert a keringési rendszertől a szív a megnövekedett izomzat miatt nagyobb teljesítőképességet vár el. Kardiótréningnek  nevezünk minden olyan edzésmódszert, amely a szív- és a vérkeringési rendszer, valamint a légzőrendszer kapacitásának, terhelhetőségének fejlesztését szolgálja.

A vérkeringési rendszer az érrendszerből és a szívből áll. Feladata egyrészt a szervezet működéséhez szükséges anyagok rendeltetési helyükre szállítása, másrészt az anyagcsere-folyamatok során keletkezett salakanyagok összegyűjtése és elszállítása.
A testépítőkre izomzati "túlsúly" jellemző, ezért a keringési rendszer edzettsége nélkül szapora pulzus, magas vérnyomás és még  cukorbetegség is kialakulhat. A megoldás heti 3-4 alkalommal 45-60 perc, közepes intenzitású kardió-edzés, személyre szabott pulzustartományban.
A cardio tréningeknek nem csak hogy jó hatássai vannak a szervezetre de még változatossá és élvezetessé is teszik az edzéseket. Cardio edzésekhez a szobakerékpárok, futópadok és elliptikus trénerek állnak rendelkezésre a Fittsport webáruháznál otthoni és edzőtermi minőségben egyaránt.