Diéta a nyaralás alatt is?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Számos diéta a nyaralás ideje alatt nehezen oldható meg, főleg, ha a diéta valamilyen étellel kapcsolatos allergia miatt, vagy valamilyen – a táplálkozásból fakadó – betegség miatt kellene betartani. Az életallergiában szenvedők kész rémálma, hogy hova is menjen nyaralni, hiszen még nem talált olyan szálláshelyet, ahol fel vannak készülve az allergiában szenvedő „betegek” vendéglátására.

A reumás betegségben szenvedőknek vagy ízületi problémákban szenvedőknek egy kicsit könnyebb dolguk van, hiszen a gyógyfürdők többsége az ilyen jellegű egészségügyi problémákra szakosodva kínálják gyógyhatású szolgáltatásaikat. Ehhez kapcsolódóan egyre inkább terjed az a szokás is, hogy a gyógykezelésekhez hozzákapcsolva étrendet is összeállítanak.

Az ételallergiásoknak is van lehetőségük kipihenni az éves fáradtságukat, hiszen nem kell mást tenniük, mint szállásfoglaláskor megadni az élelmiszerek vagy valamelyik összetevő nevét, ami allergiás rohamot vált ki belőlük, így a szállás étterme nem kínálhat olyan ételt a vendégének, amibe akár bele is halhat.

Szerencsére azért található olyan gyógyszálloda is a magyar vendéglátás terén, ahol nem csak a betegségekre kínálnak gyógyhatású szolgáltatásokat, de az étlapjukon szereplő ételek is úgy vannak összeállítva, hogy azt bárki fogyaszthatja: azaz bioélelmiszer alapanyagokat, kevés adalékanyagot tartalmazó ételeket készítenek vendégeik számára, így biztosítva az egészséges nyaralást a család „nem beteg” tagjainak is.

Ezek a szállodák viszont nem az olcsó kategóriába tartoznak, de az ember – főleg, ha nem egészséges – megérdemli, hogy egy évben egyszer olyan helyen nyaraljon, ahol az egészségére is tekintettel vannak.