Edd magad karcsúvá és egészségessé

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Akkor mindenképpen olvass tovább, mert most eláruljuk, melyek a legjobb negatív kalóriás, vitaminban bővelkedő ételek! Mi az a negatív kalóriás étel? Ez azt jelenti, hogy eme ételek olyannyira kevés kalóriát tartalmaznak, hogy a szervezet több energiát használ el a táplálék megemésztésére, mint amennyi kalóriát beviszünk általuk a testünkbe. Ilyen ételféleség például a spárga is. A spárga bővelkedik ásványi anyagokban és vitaminokban, továbbá magas víztartalma miatt akár a napi folyadékbeviteled növeléséhez is nagyban hozzájárulhat, ha rendszeresen eszel belőle. Emellett, a kalóriatartalma kifejezetten alacsonynak számít, tehát, ha spárgát eszel, akkor fogyni fogsz.

Az uborka, a spárgához hasonlóan igen sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám emellett a kalóriatartalma elenyésző. Víztartalma viszont elég magas, így szintén remek segítséget tud nyújtani a rendszeres uborkafogyasztás abban, hogy el tudd fogyasztani a naponta szükséges folyadékmennyiséget, amely a szervezeted egészségéhez nélkülözhetetlennek számít.

Ugyancsak rendkívül kevés kalóriát, de annál több ásványi anyagot és vitamint tartalmazó ételféleségnek számít az áfonya is. Az áfonya igen sok C-vitamint tartalmaz, így nagyban hozzájárul az egészséged megőrzéséhez, helyreállításához, valamint a karcsúságod eléréséhez. Kalóriatartalma ugyanis roppant alacsony, így kiváló része lehet a diétás étrendednek.

Fogyaszthatod önmagában, vagy gyümölcssaláta részeként, a lényeg, hogy egyél belőle rendszeresen. Ugyancsak rendszeres fogyasztása ajánlott a spenótnak és a sóskának is, hiszen ezek a leghatékonyabb negatív kalóriás ételnek számítanak. Kiváló méregtelenítő hatással rendelkeznek, kalóriatartalmuk pedig igen alacsony.

Magas magnéziumtartalmuk hozzájárul az idegrendszer egészséges működéséhez, valamint bőséges kalciumtartalmuk az anyagcsere folyamatokra is előnyösen hat.


Te mivel próbálsz karcsúbbá és egészségesebbé válni? Odafigyelsz arra, hogy tavasszal egészségesebben táplálkozz?