Edzés a szobában

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Igaz, hogy télen is érdemes, a megfelelő előkészületek után, megfelelően felöltözve a szabadban is sportolni, vagy legalább időnként kimozdulni, de sokaknak ez nem megy rendszeresen. A hideg, a szürkeség és az, hogy már korán sötétedik, sokak számára elriasztó. De van megoldás, még csak a fittnesztermekbe sem kell elgyalogolni, elkocsikázni, mert számtalan otthoni gép szerezhető be, ráadásul a fittsport webáruház kínálatában hatalmas akciókat, ingyenes kiszállítást és különböző ajándékokat is le lehet „vadászni”.

A futógépek, a szobakerékpárok, az elliptikus trénerek és az evezőgépek használata nagyon egyszerű és kiváló megoldás. Az otthoni gépek összecsukható kivitelben készülnek, de alapvetően sem foglalnak túl nagy helyet, kompaktak.

A legismertebb gyártók a Tunturi, Robust, NordicTrack és ProForm. Ezek a gyártó cégek már a kezdet kezdete óta a piacon vannak, folyamatos innovációikkal az élvonalat képviselik. A kínálatukban az egyszerűbb gépektől egészen a professzionális használatra szánt eszközökig minden megtalálható, otthoni és edzőtermi gépeket is gyártanak és forgalmaznak.

Nincs olyan mozgási és edzési igény, melyre ma már nem létezne több alternatíva gépek és eszközök terén. Még a megjelenésben is hatalmas a választék, akinek nem tetszik a fémes szín, választhat feketét, fehéret, de sokszor akár egészen színes darabokat is.

A mai technikai követelmények már alapvetővé tették a különböző alapból beépített és internetről letölthető edzésprogramokat, melyekkel a gépek a dőlésszöget, sebességet, terhelést automatikusan beállítják. Akár kardio, akár erősítő edzésekre is alkalmasak ezek az eszközök, már az olcsó fajtájuk is.

Az otthoni edzésekhez a haspadok, a csigás állványok, a taposógépek, súlyzókészletek, fekvenyomó padok és egyéb kisebb kiegészítők is alkalmasak. A piltes karika, a BOSU párna a pilates és ahhoz hasonló edzések fontos része, melyek szintén alkalmasak kardio edzésekre, erősítő gyakorlatokra és a mélyhátizmok edzésére. Szintén használható otthon a kellemes melegben.

Fontos, hogy télen se mondjunk le a testmozgásról, hiszen a jó időben leadott kilók, formázott izmok a következő tavaszra túlsúllyá változhatnak vissza és újra az elejéről kezdhető az egész procedúra. A téli edzéseket elhanyagolni időpocsékolás, tavasszal, három hónap alatt nehéz újra formába hozni magunkat és télen sokkal több édességet, szénhidrátot kíván a szervezet, ezért könnyű felszedni néhány kilót.

Az otthoni fitneszgépek nagy segítséget jelentnek, de nem csupán újonnan lehet beszerezni őket, használtan és olcsón is hozzá lehet jutni egy-egy jó darabhoz, azonban oda kell figyelni, mert a használt edzőgépeknek rejtett hibáik lehetnek. A fittsport kínálatban sokszor hatalmas akciókkal kaphatók a gépek, például a mostani újdonságok között akár 90.000 forintos kedvezmény is található.