Egészséges pizza? Létezik!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A pizza népszerűsége évek óta töretlen még annak ellenére is, hogy alapvetően nem tartozik a legegészségesebb ételek közé. Az elhízás világméretűvé válása nem is meglepő, hiszen az emberek szívesen fogyasztanak pizzát, hamburgert és más, hasonlóan egészségtelen, magas kalória tartalmú ételeket.
A pizza azonban lehet akár egészséges is, ha azt jól készítjük el. Bizony! Az egészséges pizza létezik, amelyet hetente akár több alkalommal is fogyaszthatsz, mégsem okoz elhízást. De hogyan is lehet egészséges egy pizza? Ennek jártunk utána. Aki egészségesen szeretne táplálkozni, mindenképpen olyan pizzát készítsen el, amelynek vékony a tésztája. Így kevesebb kalóriát és szénhidrátot fogyasztunk e l a pizza evése során.

A legokosabb döntés az, ha teljes kiőrlésű lisztből gyúrsz tésztát, hiszen így még egészségesebbé teheted a pizzádat. A feltétekre is igen nagy figyelmet kell fordítanod annak érdekében, hogy a pizza valóban egészséges és diétás lehessen. A jó hús elengedhetetlenül fontos, ezért a bacont, a kolbászt és a pepperonit jobb, ha hanyagolod. Válassz inkább sovány csirkehúst, marhahúst, vagy csirkemell sonkát, ezek kalória tartalma ugyanis elenyésző.

A pizzádat pakold meg alaposan zöldségekkel is, hiszen ezek amellett, hogy nagyon finomak és egészségesek, remekül laktatnak is. A brokkoli, a spenót, a paprika, a szárított paradicsom, vagy az olívabogyó remekül feldobja a diétás pizzát. Az egészséges pizza szósza mindenképpen paradicsomos legyen. A tejfölös szószokat jobb, ha hanyagolod, hiszen annak igen magas a kalóriatartalma. A paradicsomszósz azonban alacsony kalória tartalommal rendelkezik, tele van antioxidánssal, illetve a paradicsomszószban lévő fűszerek is jótékony hatást gyakorolhatnak a szervezetedre.

A pizzádra szórt sajt mennyiségét és minőségét azonban már jobban szem előtt kell tartanod, ha azt akarod, hogy ne legyen kalóriadús és egészségtelen az általad készített fogás. A legtöbb sajt zsírtartalma igen magas, így a kalóriatartalmuk is jelentős. Válassz alacsony kalória tartalommal rendelkező, zsírszegény sajtot, például a fetasajtot. Amennyiben sütés után úgy véled, hogy a pizzádon túl sok az olaj vagy a zsír, akkor mindenképpen itasd fel azt róla egy papírtörlő segítségével.

Ezzel máris újabb kalóriákat spóroltál meg, illetve a szervezetedet sem károsítottad annyira, mintha zsírosan faltad volna fel a pizzát. Gondoltad volna, hogy ilyen egyszerűen elkészítheted az egészséges pizzádat? Szoktál otthon pizzát sütni?