Égjen a zsír! A legjobb zsírégetős mozgásformák

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Itt a tavasz, nemsokára bikiniszezon, ilyenkor mindenki gőzerőkkel ráfeszül az évi nagy fogyókúrára és zsírégetésre..kisebb nagyobb sikerekkel. A legfontosabb, hogy fejbe elhatározzuk, össze akarjuk magunkat szedni és ledobni a felesleget, de tudni illik, hogy ez nem fog egyik napról a másikra sikerülni, sőt, az eredményes és tartós fogyás titka az időben és a türelemben rejlik! Nincsenek csodabogyók, amit bekapunk és hipp hopp felesleg volt nincs. Keményen meg kell dolgozni a felesleg leküzdésével, első körben a táplálkozásunkon kell változtatni, minden egészségtelen, felesleges kalóriákat, magas cukrot és szénhidrátot tartalmazó ételt és italt ki kell iktatnunk a szokásaink közül.

Szokták mondani, hogy a sikeres fogyás 70% táplálkozás és csak 30% mozgás amitől függ, de hallani olyan eseteket is, amikor egyiket vagy másikat végzi csak valaki, és sikeresen tud megszabadulni a zsírpárnáitól. Én mindenesetre saját tapasztalataim alapján is azt mondom, hogy a kettő együtt a leghatásosabb. Nézzük tehát mely mozgásformákat szokták előnyben részesíteni a fitnesz termek személyi edzői.

A legelterjedtebb és leghatásosabb mozgásforma az aerob jellegű. E mozgásforma alatt a szervezetünkben a légzés által az oxigén eljut az izomsejtekhez és ezzel készteti őket a mozgásra. Ahogy növekedik a pulzusszámunk, azzal együtt az oxigénbevitel is emelkedik, szaporábban vesszük a levegőt, de nem szabad félreérteni ezt.

A lihegés,kifulladás nem hatásos, épp ellenkezőleg! A izmok hamarabb elfáradnak, mi is kevesebb ideig bírjuk az edzést, így a zsírraktárak meg se mozdulnak, magyarán semmi haszna nem volt az edzésünknek. Így érdemes szépen lassan szoktatni a szervezetünket az intenzívebb mozgásformához. A legjobb zsírégető mozgásformák közé tartoznak a kerékpározás, kocogás, aerobik, power walking(intenzív séta), úszás, síelés, görkorizás és hihetetlen, de az ugrókötelezés is.

Aki zsírt akar égetni, gondolnia kell arra, hogy 30 percig csak alakformálás várható(ha diétázik, akkor besegít a zsírvesztésben is), 30 perc után indul el a szervezetünk zsírégető folyamata. A távokat és mennyiséget fokozatosan szabad csak emelni, hirtelen ne terheljük feleslegesen izmaink és érrendszerünk. Minél intenzívebben és minél többet tudunk elvégezni az adott mozgásformából, annál hatékonyabb lesz zsírégetés szempontjából.

Akkor se hagyjuk abba a testedzéseket, amikor már elértük a kívánt alakot!