Egyél joghurtot, egészséges leszel!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A tejtermékek elkészítésével már évezredek óta foglalkoznak az emberek. Gondoltad volna, hogy már több ezer évvel ezelőtt is fogyasztottak az emberek fermentált, tejsavbaktériumokkal beoltott tejet, vagyis joghurtot?
Bizonyára nem, pedig így történt! És ez nem véletlen! A buggyantott tej, vagyis más néven a joghurt számtalan jótékony egészségügyi hatást képes okozni az emberi szervezet számára.

Napjainkban a joghurt nem csupán az egészséget szimbolizálja, hanem egyben a fittséget is, hiszen a cukrozatlan, illetve natúr joghurtok szinte bármely testsúlycsökkentő diéta idején fogyasztható tápláléknak számítanak. Meglepő, hogy elődeink már igen jól tudták azt, hogy milyen jótékony hatásai vannak a joghurt fogyasztásának. Tudatában voltak annak a ténynek, hogy a joghurtban lévő jótékony baktériumok a bélflórát helyre tudják állítani, sőt, az akkori emberek úgy vélték, hogy a joghurt akár az élet meghosszabbítására is sikerrel alkalmazható.

És ez még nem minden! Elődeink azt vallották, hogy a joghurt női bajokra és általános egészségügyi panaszokra is gyógyírt jelenthet. Napjainkban is igen nagy hangsúlyt fektetnek a táplálkozás szakértők a joghurt rendszeres fogyasztására. A joghurt elsősorban a bélrendszerre fejt ki nagyon pozitív hatást.

Amennyiben a bélflóra tökéletes állapotba kerül, úgy az immunrendszer is megerősödik, vagyis azok, akik sokat betegeskednek, mindenképpen fogyasszanak rendszeresen natúr joghurtot!

A szervezetünk első védelmi vonalának ugyanis, a bőr és a nyálkahártyák mellett a bélflóra tekinthető, így igen nagy figyelmet kellene mindenkinek fordítania arra, hogy a bélrendszere egészséges legyen. Gondoltad volna azt, hogy a joghurt a rákos megbetegedések megelőzésére irányuló harcban is óriási szerepet játszik? Mindezt az immunerősítő hatásának köszönheti, hiszen azoknál az embereknél, akiknek erős az immunrendszerük, sokkalta kisebb eséllyel alakulnak ki daganatok, mint azoknál, akik gyenge védekező rendszerrel bírnak.

Francia orvosok e jótékony hatást tanulmányozták is nemrégiben, és a kutatásuk eredménye igazán meglepő lett. A feltételezésük az volt, hogy a joghurt csupán az emésztőszervrendszert érintő daganatok megelőzésében nyújt segítséget.

Ám, ez a feltételezés megdőlt, hiszen bebizonyosodott, hogy a rendszeres joghurtfogyasztás a mellrák kialakulásának kockázatát is jelentősen csökkenti, az emésztőrendszert érintő daganatok megelőzése mellett. Te szoktál natúr joghurtot fogyasztani? Milyen rendszerességgel eszel belőle?