Egyél sok kelbimbót!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A kelbimbó nem számít a leggyakrabban fogyasztott zöldségek közé, ami nagyon sajnálatos dolog, hiszen a kelbimbó nem csupán nagyon ízletes étel, hanem egyben igazi vitaminbomba is. Érdekesség a kelbimbóval kapcsolatban, hogy telis tele van fehérjével annak ellenére, hogy zöldségféle. Emellett bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban is, így, ha eddig Te sem szeretted a kelbimbót, jobban teszed, ha megbarátkozol vele! Télen különösen fontos lenne, hogy sok kelbimbót fogyassz, hiszen magas C-vitamin tartalmának köszönhetően, kiváló immunerősítő hatással rendelkezik.

Ha az immunrendszeredet felturbózod a bőséges kelbimbófogyasztással, akkor biztos lehetsz benne, hogy idén télen egyszer sem kapsz el vírusos vagy bakteriális fertőzéseket. Az erős immunrendszered ugyanis, megakadályozza majd azt, hogy az említett betegségek kialakuljanak nálad.

Amennyiben pedig, valamilyen módon mégis elkapnál egy megfázásos, influenzás betegséget, akkor biztos lehetsz benne, hogy a lábadozás, gyógyulás időszaka jelentősen lerövidül majd a rendszeres kelbimbófogyasztás hatására.

A kelbimbó azonban nem csupán C-vitaminban gazdag, hanem remek K-vitaminforrás is. Tudtad azt, hogy egy adag kelbimbó elfogyasztásával a napi C-vitamin, illetve K-vitamin beviteled 100 százalékát fedezni tudod? Bizonyára nem is sejtetted volna, hogy ebben az apró zöldségben ilyen sok vitamin van. A kelbimbó a legegészségesebb zöldségnek számít, ezért fogyasztása minden életkorban kifejezetten ajánlott.

Érdemes a gyermekeket már egészen pici koruktól kezdve hozzászoktatni a kelbimbófogyasztáshoz, mert, ha gyermekként megszereti azt a csemeténk, akkor felnőttként is szívesen és rendszeresen fogyasztja majd azt.

A példamutatás nagyon fontos, így mindenképpen fogyassz te is rendszeresen a kelbimbót tartalmazó ételekből, hiszen a gyermekek többnyire minden olyan ételt szívesen megesznek, amelyet a szüleik is jóízűen elfogyasztanak! Jó hír, hogy a kelbimbó igen csekély mennyiségű kalóriát tartalmaz, így akár a fogyókúrás étrendbe is könnyedén be lehet illeszteni.

Egy adag kelbimbó például, csupán 38 kalóriát foglal magába, ami igazán elhanyagolható mennyiségnek számít. Egy adag kelbimbó alatt, nagyjából 88 grammnyi zöldséget értünk.

Te szereted a kelbimbót? Szoktál rendszeresen fogyasztani a zöldségből? Milyen ételeket készítesz kelbimbó felhasználásával?