Életmódváltás, törekedjünk egészségünk megóvására!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az életmódváltást egyik napról a másikra el lehet kezdeni, viszont a megszokás hosszabb folyamat.
Fogyókúráknál nagyobb értelme van, hisz nem 1-2 hónapig tart, hanem teljesen megváltoztatjuk az addigi hozzáállásunkat. Érdemes tavasszal nekikezdenünk az életmódváltáshoz. Kedvünk is nagyobb lehet, célokat is könnyebb kitűzni. A sportot is csak fokozatosan szabad beiktatni a mindennapjainkba, ha előtte mozgásszegény életmódot folytattunk. Elsőre kisebb sétákat tehetünk, majd ezeknek távját növelhetjük, majd ha ez is rutinná válik, akkor jöhetnek az intenzívebb séták és hosszabb távok, majd érdemes beiktatni aerob mozgásformákat, mint például a futás vagy kerékpározás.

A kerékpározás kíméli az ízületeinket is, így bátran tekerhetünk a kellemes tavaszi időben. Az edzéseinkben elért apró sikereket nem szabad a barátinkéhoz vagy esetleg élsportolók eredményeihez hasonlítgatni, mindenki egyedi mindenki más így a sportban is meg kell tanulnunk mi való nekünk, milyen ütemben tudunk fejlődni! Egy élsportoló vagy fittness edzőnek ez a munkája, évtizedek óta csinálja nap mint nap, mi meg több évnyi tespedés után szántuk rá magunkat a sportra. 

A sportolás mellett étrendünkön is nagyot kell változtatnunk, természetesen ezt se lehet egyik napról a másikra, pláne ha rosszabbnál rosszabb szokásaink voltak az étrendünkben. Sokan mondják, hogy egészségesen élni és táplálkozni nem olcsó dolog.

Lehet, hogy a pár száz forintos gyorséttermi menü olcsóbb, mint egy nagy adag házi készítésű friss saláta, de lássuk be, egy hamburger tele van felesleges kalóriákkal, amitől nagyon hamar újra éhesek leszünk, hisz csak abban a pillanatban laktat ahogy megesszük, ezért újabb és újabb ételeket kell magunkhoz venni, hogy elteljünk.

Arról nem is beszélve, semmi tápértéke nincs ami a szervezetünk számára fontos lenne, zsír, cukor, szénhidrát töménytelenül, ami az egészségünk rovására mehet ha rendszeresen fogyasztjuk. E helyett főleg is tavasszal, nyáron vegyünk friss zöldséget a helyi piacon, pároljuk vagy együk nyersen, ehetünk mellé csirkét, pulykát, halat és ezt együk napi 4-5 kisebb adagban.

Jobban el fogunk telni és nem leszünk állandóan éhesek. Italként fogyasztható szénsavmentes ásványvíz, kalória és cukormentes ízesített ásványvíz, 100% gyümölcslé(jobb otthon facsarni),limonádé cukor nélkül, és gyógyteák minden mennyiségben(fogyáshoz különösen ajánlott a zöld,fehér,mate,gyömbér).