Elképesztő veszélyeket tartogatnak a gyorsételek!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A gyorséttermi ételeket annak ellenére is nagyon sokan szeretik, hogy mindenki tudja róluk: rendkívül egészségtelenek. Egy amerikai kutatócsoport azonban nemrégiben bebizonyította, hogy a gyorsételek sokkal nagyobb veszélyeket tartogatnak számunkra, mint azt korábban gondoltuk, hiszen annyi egészségre káros és emésztésre alkalmatlan elem található meg az ilyen étkekben, amelyek hosszú távon halálos betegségeket is előidézhetnek szervezetünkben. A legutóbbi statisztikák szerint a városi emberek több mint fele egy héten legalább egy alkalommal fogyaszt valamilyen gyorséttermi ételt, ahol nem csak nagyon gyorsan tudják csillapítani étvágyukat, hanem ezzel szemben még kiemelkedően olcsón is juthatnak ételhez, amiről azt gondolják tápláló és egészséges, a valóságban azonban korántsem az.

Noha a kutatók nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen összetevőket is találtak az egyes gyorséttermi ételekben, azonban vizsgálataik alapján, ha tovább növekszik az ilyen élelmiszereket fogyasztók számra, akkor az elkövetkezendő 15 évben a 90 százalékot is meghaladhatja majd a bélrákos emberek számra, ami elképesztő mértékű növekedést jelent.

A szakemberek úgy vélik, hogy a leginkább veszélyeztetettek a fiatalok, hiszen általánosságban a 20-49 éves korosztály az, amelyik rendszeresen fogyaszt gyorséttermi ételeket, ezen felül pedig sokan már most elhízottnak tekinthetők.

A bélrákos megbetegedések arányával kapcsolatos érdekesség, hogy 1975 és 2010 között az idősek körében – akik veszélyeztetettebbek a probléma tekintetében – sikerült csökkenteni a béldaganatok arányát, azonban az elmúlt néhány években a fiatalok esetében egyre inkább nő azok aránya, akiknél kialakul ez a nagyon súlyos betegség.