Energizáló italokkal a jobb teljesítményért

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A sport manapság már szerencsére összekapcsolódott a tudatos táplálkozással, melynek része a megfelelő folyadékbevitel és a megfelelő anyagok napi bevitele. Annak, aki sokat sportol, sok energiára van szüksége, nem csupán a nagy fizikai megterhelés előtt és után, hanem közben is. Ez a folyadékra is igaz, sport közben, intenzitástól függően folyamatosan pótolni kell a folyadékot. A sportitalok, mint például a Multipower ENERGY CHARGE szénhidrátos energizáló ital. a Multipower praktikus sportkupakos kivitelezésű palackból iható, így fogyasztása még futás közben is könnyű.

A kiszerelés 500 ml, amely egy intenzív tréning vagy hosszú futás során elegendő plusz energiát szolgáltat, valamint a folyadékpótlás nagyjából felét jelenti. Egy fél literes sport ásványvízzel kiegészítve a folyadék és szénhidrát pótlását edzés közben megoldhatjuk.

Természetesen edzés után, az edzés intenzitásától, hosszától függően fontos ismét folyadékot pótolni, valamint szükség esetén tápanyagot bevinni például energizáló, vagy magas fehérje tartalmú szelet formájában. A Multipower ENRGY CHARGE  ital fél literje 70 g szénhidrátot tartalmaz, amely 271 kcal energiával lát el.

A szénhidrátok gyorsan felszívódó típusok (glükóz és szacharóz), valamint egy kis lassan felszívódó maltodextrint is tartalmaz. Külön megemlítendő, hogy a fél liter sportital 0,2 g nátriumnál kevesebbet tartalmaz.

Nem kell megijedni azoknak, akik még nem fogyasztottak ilyen jellegű italokat, nincs rossz ízhatás, leginkább finom, gyümölcsös ízekben készülnek ezek az italok. A Multipower például kapható narancs, vadmálna és trópusi gyümölcsös ízben is, így van választási lehetőség, a funkció mellett a kellemes íz is elérhető.

Az allergiásokra is gondoltak a Multipower gyártói. Az ENERGY CHARGE italok teljes mértékben laktózmentesek, gluténmentesek, nem tartalmaznak diót, diószármazékot, valamint nem tartalmaznak búzát sem. Vegetáriánusok is fogyaszthatják, semmiféle állati eredetű összetevő nem lelhető fel benne.

Ez a termék kifejezetten a kőkeményen sportolók, vagy kemény fizikai munkát végzők számára lett kifejlesztve, a hatalmas fizikai megterhelés közbeni energiapótlás céljára. Roppant könnyen emészthető, rövid láncú szénhidrátokat tartalmazva a vércukorszint szinten tartását biztosítja, plusz energiához juttat szinte azonnal, ahogy a szervezetbe bekerül, így fokozza a teljesítményt, jó közérzetet biztosít.

A legcélszerűbb a fizikai megterhelés közben elfogyasztani egy vagy az edzés, megterhelés mértékétől függően több palackkal.


Az ital nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást, a napi szintű fogyasztása megfelelő kiegészítésként szolgálhat csupán, ám egyáltalán nem erre lett kifejlesztve. Az italt edzés közben a leghatékonyabb fogyasztani, hiszen funkciója éppen az, hogy plusz energiát adjon, mikor nagyon szükség van rá. Gyerekek elől elzárva tartandó, felnőtt szervezet számára készült.