Ételek, amelyeket jobb, ha elkerülsz az egészséged megőrzése érdekében!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Vannak olyan ételek, amelyek fogyasztása nem csupán elhízást okozhat, hanem számos negatív hatást is gyakorol az általános egészségi állapotra. Amennyiben szeretnéd hosszú évtizedeken át megőrizni tested egészségét, úgy jobban teszed, ha a következő ételekből csak minimális mennyiséget fogyasztasz, sőt, a legjobb az, ha teljesen el is hagyod őket.
Az egészséges étrendre való áttérés első lépéseként mindenképpen iktasd ki a finomított fehér lisztből készült ételek fogyasztását. A fehér liszt önmagában véve egy óriási kalória bombának számít, ráadásul semmiféle hasznos tápanyag nem található meg benne.

Úgy is fogalmazhatnánk, hogy üres étel, ami teljesen felesleges a szervezetünk számára. Amennyiben valaki nagy mennyiségű, fehér lisztből készült ételt fogyaszt, előbb-utóbb elhízottá válik, emellett számos hiánybetegség, emésztési zavar és csontprobléma is felléphet nála. Valószínűleg Te semmiképpen sem szeretnéd magad ilyen problémákkal szemben találni, ezért azt javasoljuk, hogy minél hamarabb hagyd el a fehér lisztből készült ételek fogyasztását.

A fehér liszt kiiktatása után a következő dolgod az, hogy a finomított, fehér cukrot száműzd a konyhádból. A cukor, hasonlóképpen a fehér liszthez óriási adag kalóriát tartalmaz, továbbá szintén üres élelmiszernek számít. Tegyük csak fel a kérdést önmagunknak, hogy: „Miért eszem meg a cukrot, ha abban sem vitamin, sem ásványi anyag nem található meg, emellett még károsítja is a szervezetemet?” Válaszolni valószínűleg senki sem tud rá, hiszen csak esszük a cukrot, mert megszoktuk.

Ez nagy hiba, hiszen már 100 grammnyi cukor elfogyasztása után is jelentős mértékben csökken a szervezetünk ellenálló képessége a betegségekkel, fertőzésekkel, vírusokkal szemben. A cukor tehát jelentős mértékben károsítja az immunrendszer működését, emellett elhízást, diabéteszt és fogszuvasodást is okoz a fogyasztása. Bizonyára Te sem akarod mérgezni magad a finomított fehér cukorral, így jobb, ha inkább mézzel, természetes édesítő szerekkel, vagy nyírfacukorral édesíted az ételeidet.

Amikor a finomított fehér lisztet és a cukrot el tudtad hagyni az étrendedből, következhet a következő lépés, amely során a só fogyasztásodat redukálod le minimálisra, valamint a margarin fogyasztását is el kell kezdened hanyagolni. A margarin valójában egy mesterségesen előállított, hidrogénezett zsír, amelyre egyáltalán nincs szüksége a szervezetünknek.