Ezeket az ételeket mindenképpen száműzd a hűtőszekrényedből, ha egészséges szeretnél maradni!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A legtöbb ember tudatában van annak, hogy mekkora hibát vét olyankor, amikor egy étteremben pizzát, hamburgert, vagy más, hasonlóan egészségtelen ételt rendel meg, majd fogyaszt el. Igen ám, de mi a helyzet azokkal az élelmiszerekkel, amelyek a hűtőszekrényünkben lapulnak?
Ezekről is tudjuk vajon azt, hogy melyek a „bűnös” ételek? Bizonyára nem is gondolnád, de a leghétköznapibb ételek is lehetnek olyan károsak, mint egy gyorséttermi hamburger vagy pizza. Lássuk, melyek azok a leghétköznapibban számító ételek, amelyeket mindenképpen ajánlott száműznöd a hűtőszekrényedből, ha hosszú időn át karcsú és egészséges szeretnél lenni! Az első számú „ellenség” nem más, mint a majonéz.

Amennyiben mértékkel fogyasztod, akkor nem okozhat nagy kárt, viszont általánosságban elmondható, hogy az emberek 80 százaléka nem mértékkel fogyasztja a majonézt. Szinte észre sem veszed azt, hogy bő 360 kalóriával és közel 40 gramm zsírral többet viszel be a szervezetedbe egy-egy étkezés mellé elfogyasztott, körülbelül negyedcsészényi majonéz segítségével.

A majonézfüggők próbáljanak meg lemondani erről az ételféleségről, mégpedig úgy, hogy helyette inkább mustárt vagy chili szószt fogyasszanak. A majonéz száműzése után a következő feladatod az lesz, hogy dobd ki az összes alkoholt a hűtőszekrényedből. Az alkohol több szempontból is károsan hat a testedre, ezért semmi esetre sem lenne szabad rendszeresen fogyasztanod belőle.

Az alkohol nem csak függőséget okozhat, hanem elhízást és számos egészségügyi panaszt is, tehát jobban teszed, ha nem viszed be a szervezetedbe az üres kalóriákat. Az alkohol ugyanis nem más, mint hasznosíthatatlan anyagok és üres kalóriák együttese, amelyre a szervezetednek egyáltalán nincs szüksége. Gondoltad volna, hogy egyetlen pohárnyi borban akár 170 kalória is „megbújhat”?

Megdöbbentő, de így van, ezért jobb, ha az alkoholos italokat is száműzöd a konyhádból. Az alkohol és a majonéz után számolj le a virslivel és a kolbászfélékkel is. Erre azért van szükség, mert ezek az élelmiszerek nagyon sok sót és zsírt foglalnak magukba, ezért nem csupán egészségtelenek, hanem még jócskán hizlalnak is.

Amennyiben nem tudsz lemondani a virsliről, akkor jobban teszed, ha olyan típust választasz, ami alacsony zsírtartalommal rendelkezik, de a legokosabb dolog mégiscsak az, ha egyáltalán nem fogyasztasz belőle semennyit sem.