Ezért edd a salátát!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Ne ijedj meg, nem a fejes salátát szeretnénk bemutatni neked, hanem a saláta, mint étel fogyasztásával kapcsolatban ajánlunk figyelmedbe egy-két tényt.

  1. A saláta étel segíti a fogyásodat, hiszen zsír- és kalóriamentes ételként nem hizlal.
  2. Az egészséges salátafogás önálló ételként is megállja a helyét, egy könnyű leves után.
  3. A saláta leginkább zöldségből és gyümölcsből készül, így az egészséges étrend egyik alapételeként tartják számon az egészséghívők.
  4. Bármilyen étrendet kövess a salátaétel mindegyikben szerepel, univerzális ételként kihagyhatatlan a fogások összeállításakor.
  5. Minden nemzetnek meg van a maga nemzeti salátaétele, így könnyen lehetsz világi polgár is, ha minden napra más nemzeti salátát készítesz el magadnak.
  6. A salátaételek készülhetnek nyers, megpárolt vagy sült hozzávalókból is, még változatosabbá téve az étrendedet.
  7. A natúr ízeknek köszönhetően frissítően hat az ízlelőbimbóidnak is a saláta fogyasztása: a sok mesterséges anyag fogyasztása után egy ehető, egészséges saláta elixírként hat az emésztőrendszerednek.
  8. A legtöbb egészséges életmódot követő étrend alapja a zöldség és gyümölcsfogyasztás, a legkönnyebben a salátafogyasztásod növelésével tudod biztosítani az ajánlott napi mennyiség bevitelét.
  9. A salátaételeknek szervezetedre gyakorolt pozitív hatása megnyilvánul az emésztésedben, a szervezeted energizálásban, roboráló hatásában: szinte minden emésztőrendszeri problémára megoldást nyújt a saláta.
  10. A nyári hőségben senki nem kívánja a zsíros, cukros ételeket, italokat. A saláta ebben az időszakban az egyik legjobb megoldás ahhoz, hogy könnyű ételekkel fogyasztva ne terheld feleslegesen a szervezetedet.

Folytatni lehetne még a sort, kérjük írd meg nekünk, te miért szereted a salátát, vagy azt írd meg nekünk, hogy melyik salátaételt kedveled a legjobban. Várjuk a hozzászólásokat, oszd meg velünk véleményedet!