Ezt edd télen, ha egészséges szeretnél maradni!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Télen igen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy mit és mennyit eszünk. Sajnos sokan hajlamosak vagyunk beleesni abba a gyakori hibába, hogy az őszi, téli hónapokban kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ám a zsíros, nehezebb ételekből viszont többet eszünk. Ennek oka többnyire az, hogy a nehezebb, zsírosabb ételek a téli hidegben jobban eltelítik az embert, illetve hajlamosak vagyunk a diétát is felfüggeszteni a hűvösebb idők alatt, mondván a kabát és a vastag pulóver úgyis eltakarja a felesleget.

Ez azonban nagy hiba, hiszen a szervezetnek nem csupán tavasszal és nyáron van szüksége nagy mennyiségű zöldségre és gyümölcsre, hanem ősszel és télen is. Sőt, talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy éppen ősszel és télen van a legnagyobb szüksége a szervezetünknek a nagy mennyiségű vitaminbevitelre. Ősszel és télen ugyanis jelentősen megszaporodnak a meghűléses betegségek, amelyek ellen a legjobb védelmet az biztosítja, ha egészségesen és kiegyensúlyozottan táplálkozunk.

Fontos tehát továbbra is nagy figyelmet fordítani arra, hogy elegendő gyümölcsöt fogyasszunk a hűvösebb őszi és téli napokon is. de mit is kellene enned annak érdekében, hogy egészséges maradhass? Télen az egyik legkedveltebb gyümölcsnek a körtét tekinthetjük. Az ínycsiklandó, fantasztikus aromával rendelkező gyümölcs különlegessége, hogy a leszedése után is képes tovább érni.

A körte nagyon egészséges gyümölcs, hiszen bővelkedik vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben és antioxidáns anyagokban is. Bőven van benne vas, foszfor, kálium, illetve C-vitamin tartalma is kiemelkedő. A vírusos megbetegedések terjedése idején okosan teszed, ha jól bevásárolsz a körtéből. Vehetsz akár zöld, kemény fajtát is, így az majd az otthonod melegében szépen tovább érik majd, egészen addig, amíg puha, édes nem lesz. Amennyiben gyorsítani szeretnéd a körtéid otthoni érését, rakj mellé néhány almát, hiszen az almával együtt tárolt körte sokkal gyorsabban meg tud érni.

Amennyiben savproblémákkal küszködsz és néhány gyümölcs fogyasztásáról már le kellett mondanod, akkor is bátran eheted a körtét. a körte savtartalma ugyanis alacsony, így garantáltan nem okoz majd kellemetlen tüneteket az elfogyasztása.

Te szoktál ősszel, télen körtét fogyasztani az egészséged megőrzése érdekében?