Ezt tedd, ha gyakran fáj a fejed!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Te is azok közé az emberek közé tartozol, akiknek gyakran fáj a fejük? Minden egyes időjárás változást megérzel, valamint sokszor ok nélkül is rád tör a kínzó migrén? Akkor azt javasoljuk, hogy figyelmesen olvass tovább, mert most eláruljuk neked, hogy mit kell tenned a fejfájással töltött órák számának csökkentése érdekében! Először is, nagyon fontos megjegyezned azt, hogy a fejfájás egy tünet. A fejfájásnak mindig van valami oka. Ez az ok, többnyire a nem megfelelő életmódban keresendő. Tudtad-e például azt, hogy a fejfájások nagy része teljes mértékben elkerülhető lenne az által, ha némelyest változtatnál az életmódodon?

A fejfájás egyik igen gyakori oka például az, ha nem fogyasztasz elegendő folyadékot. Te mennyi vizet iszol meg egy nap? Eléri a napi folyadékbeviteled a 1,5-2 litert? Amennyiben a válaszod az, hogy „nem”, vagy „nem tudom”, akkor könnyen megeshet, hogy minden fejfájásod a tested dehidratáltságát jelzi.

Éppen ezért, nagyon fontos, hogy mostantól kezdve, minden nap figyelj oda arra, hogy minimum 1,5 liternyi szénsavmentes ásványvizet, vagy csapvizet fogyassz el. Lehetséges ugyanis, hogy már csupán ez az apró változtatás is elegendő ahhoz, hogy hosszú-hosszú időre búcsút ints a gyötrő fejfájásnak. Ugyancsak gyakori fejfájást okozhat az is, ha nem szánsz elegendő időt a lazításra, pihenésre.

Bár a mai, rohanó világban egyre nehezebb magunk körül nyugalmat teremteni, mégis elengedhetetlenül fontos, hogy valahogy időt szakítsunk a rendszeres kikapcsolódásra. A felgyülemlett stressz, a sok feszültség ugyanis, igen erőteljes fejfájás okozója lehet. Ennek elkerülése érdekében, esténként olvass egy jó könyvet, vegyél egy forró fürdőt, lazíts és aludj legalább 8 órát minden éjjel. Így kellőképpen ellazulhatsz, és a stressz káros hatásaitól sem kell többé tartanod!

TE odafigyelsz arra, hogy eleget pihenj? Hetente hány alkalommal szánsz időt önmagad kényeztetésére, az ellazulásra? Amennyiben egyáltalán nem szánsz időt magadra és lazítani sem szoktál, szinte teljesen biztos, hogy a fejfájásod oka ebben rejlik! Mindemellett, könnyen megeshet az is, hogy nem étkezel egészségesen! A rossz táplálkozás miatt ugyanis, igen sok méreganyag halmozódhat fel a szervezetedben, ami szintén erős fejfájáshoz vezethet.

Fogyassz sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes értékű gabonát, fehér húst, halat és zsírszegény tejtermékeket, és meglátod, hogy a fejfájásnak is búcsút inthetsz majd!