Fagyi, chips, keksz

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Fagyi, chips, keksz – a három legáltalánosabban fogyasztott egészségtelen édesség, melyek igen csak csábítóak felnőttnek, gyereknek egyaránt.
Gondoltad volna, hogy ezekből az egészségtelenségekből a nyári időszak alatt fogy a legtöbb? Meleg van, hőség van – hűtjük magunkat a fagylalttal, parfékkal, jégkrémekkel. Főzni nincs kedvünk, mert a főzés további meleggel jár, tehát esszük a chipszet, a kekszeket – reméljük jól lakunk vele!

Persze rá kell döbbenned arra, hogy egyik sem laktató: egy zacskó keksz elfogyasztása után félórával már újra éhes leszel – jön a következő zacskó chips.

Az egészségtelen alternatívák helyett válaszd az egészségeseket. Ha nincs kedved főzni, állíts össze egy finom, hűsítő salátát; nasiként inkább a gyümölcsöt fogyaszd – a nyár bővelkedik a gyümölcsökben, naponta más-más gyümölcsöt lehet fogyasztani, nem lehet megunni.

A hűsítő saláták mellé egy hirtelen megsütött hússzelet, zsírszegény öntettel roppant hamar elkészülő ebéd vagy vacsora lehet. Nem kell megsülnöd a tűzhely mellett, mégis tápláló és egészséges ételt készíthetsz magadnak. Főzés nélkül készíthető gyümölcs- és zöldségleves sokasága vár arra, hogy elkészítsd: tele finom vitaminnal, ásványi anyaggal, tápanyaggal.

Nagyon finom turmixok készülhetnek frissítőként, melyek hűtve fogyasztva nem csak a forróság elviselését teszik lehetővé, de folyadékháztartásodat és a vitaminháztartásodat is rendben tartja.

Válaszd nyáron is az egészséges életet, és ne engedj az ördög csábításának: fogyassz minél több gyümölcsöt, zöldséget, hiszen itt az egészséges finomságok idénye!