Fáj a fejed? Csillapítsd gyógynövényekkel!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A fejfájásra ma már rengeteg kiváló gyógyszer létezik, amelyek az esetek többségében néhány perc alatt enyhülést hoznak a legkínzóbb problémára is. Nagyon sokan azonban – érthető módon – szeretnék távol tartani magukat a szintetikus gyógyszerektől. Amennyiben te is ezt az elvet vallod, érdemes neked is a gyógynövényekben keresned a megoldás kulcsát, hiszen rengeteg kiváló növényünk képes arra, hogy csillapítsa a fejfájást! Talán hihetetlenül hangzik, de a fejfájás ellen a legjobb hatást a csalánnal érhetjük el, méghozzá tea formájában.

A csalán egyik mondhatni szuperképessége, hogy rendkívül erős tisztító hatással rendelkezik, vagyis képes szervezetünk működését maximálisan egyensúlyba hozni a méregtelenítés által, és mivel serkenti a vérkeringést is, ezért testünk egészének frissítésével nagyszerűen alkalmazható fejfájásra.

Ha minket is ez a probléma kínoz, csak készítsünk egy csalánteát, és igyuk meg forrón a legjobb hatás érdekében. Elkészítése egyszerű: egy púpozott teáskanál szárított csalánt negyed liter forró vízzel leforrázunk, majd egy rövid áztatást követően azonnal elfogyasztunk.

Már évszázadokkal ezelőtt is tudták, hogy a fejfájás oka többnyire idegi, stresszes eredetű, vagyis a nyugtató hatású gyógynövények általánosságban képesek elhárítani a problémát. Ennek következtében fejfájás ellen kiválóan alkalmazhatók a levendulát tartalmazó gyógyteák, amelyeket lefekvés előtt viszont nem érdemes fogyasztani, mert intenzív és kellemetlen álmokat idézhet elő.

Ha mégis este törne ránk a fejfájás, használjunk citromfüvet, ami szintén a szervezet egészének felfrissítésével és nyugtatásával képes elmulasztani a bajt. Hasznosak tea formájában, de rágcsálhatjuk friss hajtásaikat is, sőt mi több, a levendula még illóolaj formájában is képes kifejteni áldásos hatását.