Fenékformálás három lépésben

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Az ember egyik legkényesebb része a hátsója. Ha nem elég formás, ha túl kicsi, ha túl nagy, ha zsíros, ha lapos, mindig csak a baj van vele. Főleg ilyenkor, mikor kijön a jó idő és eltesszük a hosszú kabátokat. Na meg nyitnak a strandok is. Szerencsére akad itt néhány gyakorlat, amivel javítani lehet a helyzeten, ha épp nem rózsás. Ezek sem csodamódszerek, tehát pillanatok alatti hatalmas eredményt nem érdemes várni tőlük, valamint azt sem, hogy semmittevéssel majd jó lesz. Kemény munka, türelem, kitartás és meglesz az az áhított eredmény.

A  strandszezonra készülve van három olyan gyakorlat, melyet napi szinten végezve sokkal magabiztosabban vehetjük fel a bikinit. Az első és leghatékonyabb a guggolás. A böngészőnk keresője, a szakirodalom és a személyi edzők is ezt fogják említeni első helyen.

A guggolással mozgatható meg legjobban a farizom, ezzel van legjobban munkára kényszerítve. A guggolás szabályossága nagyon fontos, hiszen az izületek bánják, ha rosszul csináljuk. A térd ne menjen a lábfej elé, a hát egyenes és nem kell teljesen leguggolni.

Fontos, hogy a terpeszállás nagyságát váltogassuk, így nem unja meg az izom a munkát ás gyorsan fejlődik. A második, a lábemelés hátra valamint oldalra. Ezek esetében kisebb terhelésnek tesszük ki a fenék és comb izmait, azonban sok kicsi sokra megy alapon, száz-száz emeléssel már jók vagyunk. A harmadik, amit tenni lehet és hatásos, a lépcsőzés. Fel s alá, amennyiszer csak bírjuk.

Ha mindennapjainkba beillesztjük ezt a hármast, akár egy hónap múlva már látványos eredményt érhetünk el. A guggolást érdemes huszonötnélnél kezdeni és ezt növelni folyamatosan. A lábemeléseknél lábanként száz a minimum, ami használhat, a lépcsőzésre pedig a jó megoldás az, hogy amennyit csak bírunk. Ezt a hármast akár napjában többször is elvégezhetjük, de nem árt tartani egy pihenőnapot a héten.

A szervezetnek szüksége van a nyugalomra is, hogy megfelelően tudjon regenerálódni. Ezt a három gyakorlatot érdemes kiegészíteni más mozgásokkal is, hiszen egy idő után nem csak unalmas lesz mindig ugyanazt csinálni, de az izmok is megjegyzik a mozgásokat és fejlődésük lelassul.

Egyszer egyszer egy futás vagy hátonfekvésben csípőemelés is beiktatható, hogy változatosabb legyen az edzés.