Férfiak se maradjanak ki belőle

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A férfiak anyagcseréje más, és míg mi nők irigyeljük őket, hogy annyit ehetnek amennyit csak akarnak, nem látszik meg rajtuk a sok evés. Talán mégsem teljesen így van! Nagyon sok férfit lehet látni: terhes benyomást keltő hassal, amely azt jelzi, hogy a lerakódott zsírréteg nem a bőr közelében található, hanem a belső szervek körüli zsírok – azaz a zsigeri zsírok – növekednek. Persze lehet, hogy az emésztéssel vannak problémák, ettől nő domborodik a has, de a legtöbbször inkább a belső zsírréteg növekedésével magyarázható a férfias elhízás.

A férfiaknak más az anyagcseréje, így a hagyományos értelemben vett diéta, egészséges étrend szóba sem jöhet az ő esetükben. Ők nem képesek ételekről lemondani, nem tartják a léböjt kúrákat, a méregtelenítést messze elkerülik.

A férfiak esetében az étrendbeli változásokat úgy kell bevezetni, hogy csökkenjen a zsírmennyiség, növekedjen a fehérjebevitel, és inkább reggel vagy délelőtt folyamán legyen több a szénhidrát fogyasztása.

A férfiak számára a fogyást a megfelelő étrend kialakításával egyidőben a fokozottabb testmozgás bevezetésével lehet elérni. A férfiak szeretnek focizni, fallabdázni, teniszezni, futni. De az úszás, a kerékpározás is uniszex, így bátran vegyük elő nekik a biciklijüket, vagy hívjuk magunkkal futni, esetleg ajánljuk fel neki a futópadunkat.

Az egészséges élet reményében mindenképpen győzzük meg férjünket, barátunkat a fogyásra, ha másként nem megy, akkor mi nők vezessük rá őket az egészséges ételek fogyasztására.

Ebben a tekintetben szerencsések vagyunk, mert a férfiak nem igazán foglalkoznak a konyhai teendőkkel, azt eszik, amit kapnak tőlünk. Legyél fifikás, hogy a párod férfias maradjon!