Figyelem! Ha ezt (t)eszed nyaralás alatt, nem fogsz meghízni!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Vannak nők, akik bármit megehetnek, nem fognak meghízni. Ezzel szemben vannak olyanok is, akik még a levegőtől is hízni tudnak. Ez utóbbi kategóriába tartoznak a legtöbben, ezért most nekik szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.
A hízékony nőknek egész évben oda kell figyelniük arra, hogy mit, mikor esznek, hiszen 1-2 kiló szempillantás alatt fel tud rájuk szaladni. Mindez nyáron sokkal látványosabban zajlik, hiszen nyaraláskor senki sem töri a fejét azon, hogy mit és mennyit eszik.

Ez így rendjén is van, hiszen nem azért megy az ember nyaralni, hogy fogyókúrázzon. Létezik azonban néhány trükk, amely segítségével még a nyári hónapok alatt sem kell tartania a hízékony nőknek attól, hogy felkúszik rájuk 5 kiló a nyaralás végére. A feladat egyszerű, csupán jól kell összepárosítani az ételeket.

Vannak, akik azért nem mennek étterembe, mert félnek attól, hogy meghíznak. Ez butaság, hiszen, ha jól válogatjuk össze az ételeket, nem fogunk hízni. Menj bátran Te is étterembe és rendelj magadnak sovány csirkéből vagy pulykából készült ételt. Mellé, lehetőleg ne sült burgonyát válassz, hanem valamilyen salátát.

A hal is tökéletes választás lehet, a lényeg, hogy ne halpaprikást válassz túrós csuszával. A tésztaféléket, és a zsíros csülökpörköltet jobb, ha elkerülöd. Amennyiben mégsem szeretnél kihagyni egy-egy kalóriadúsabb fogást, akkor sincs nagy baj.

Edd csak meg bátran, ám ekkor ügyelj arra, hogy valamivel kompenzáld a nagy kalória bevitelt. A szokásos strandolás közben például, ússz néhány gyors kört a medencében. Ezzel rengeteg kalóriát el tudsz égetni, hiszen az úszás alaposan megdolgoztatja az összes izmodat. Némi úszással máris jóvátetted a zsíros étel elfogyasztását, így nem kell tartanod attól, hogy apró zsírpárnákkal gazdagodsz a „bűnözésed” miatt.

Nem tudsz úszni? Akkor sincs baj! Tollaslabdázz, röplabdázz, asztaliteniszezz, mássz hegyet, vagy egyszerűen csak sétálj nagyokat! Teljesen mindegy, hogy melyik sporttevékenységet választod, a lényeg, hogy kikapcsolódás közben égess kalóriát. Így észrevétlenül dolgozhatod le a plusz kalóriákat, sőt még az is könnyen megeshet, hogy karcsúbban térsz majd haza a nyaralásodról, mint ahogyan elutaztál.

Nem kis meglepetés lenne a családod számára, hogy a szokásos „hízókúrás” nyaralásod helyett, idén karcsúbb derékkal és formásabb fenékkel libbennél haza. És ehhez, még csak a lángos falásról és a nagy fagylaltozásokról sem kell lemondanod. Jól hangzik, ugye? Figyelj oda erre a néhány dologra, és akkor biztos lehetsz benne, hogy az eredmény sem marad el!