Figyelem! Megtalálták az öregedés ellenszerét!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az emberiség már évezredek óta kutatja azt, hogy miként is lehetne megelőzni, meggátolni vagy akár késleltetni az öregedést, illetve az öregedéssel járó kellemetlen, sokszor súlyos egészségügyi tüneteket, panaszokat. Mindeddig azonban nem vezetett eredményre a rengeteg kutatás és vizsgálat, most azonban úgy tűnik, hogy bekövetkezett az áttörés, és lelepleződött az, amire mindenki kíváncsi. Lássuk, mi is az öregedés ellenszere, ami mindvégig itt volt az orrunk előtt, ám még csak nem is sejtettük azt, hogy ez a tevékenység gátolni tudja a kor előre haladtával együtt járó, kellemetlen panaszok kialakulását.

Ez a tevékenység nem más, mint a kocogás! Bizony ám, a rendszeres kocogással meg lehet gátolni az öregedéssel együtt járó, kellemetlen ízületi panaszok megjelenését, az elhízást, a szívbetegségek kialakulását, a cukorbetegséget, valamint a szellemi frissesség is hosszú időn át megőrizhető a nap, mint nap végzett testmozgás segítségével. Egy vizsgálat során 65 év feletti személyek egészségi állapotát vizsgálták meg.

A vizsgált személyek egy része rendszeresen eljárt kocogni, míg a többiek semmilyen testmozgást nem végeztek. A különbség a két csoport eredményei között megdöbbentő volt, ugyanis az utóbbi csoportba tartozó személyek közül, szinte majdnem mindenki szenvedett az öregedéssel járó panaszok valamelyikétől. Voltak, akik cukorbetegek lettek, mások elhízottak, míg a többiek szívbetegséggel, vagy a járási nehézségekkel, ízületi panaszokkal küszködtek.

A másik csoport tagjai azonban, akik rendszeresen végeztek testmozgást, eljártak majdnem minden nap kocogni 20-30 percet, szemmel láthatóan jobb formában voltak. Ezeknél a személyeknél a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy semmiféle megbetegedésben nem szenvednek, sőt az ízületeik is remek állapotban voltak. A járás és a kocogás sem okozott számukra gondot, és általánosságban véve elmondható volt róluk, hogy legalább 10 évet le is tagadhattak volna az életkorukból.

Fiatalosak, fittek, energikusak és egészségesek voltak, és ez arra enged következtetni, hogy a rendszeres testmozgás nem csupán az egészségre van jó hatással, hanem még az öregedést is meg tudja gátolni.

A kocogás időskori jótékony hatásai így bizonyítást nyertek, így mindenképpen javasolt a 65 év feletti személyeknek is a rendszeres testmozgás végzése.