Fogyás mítoszok, amiknek nem érdemes bedőlni

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A fogyás nem egy könnyű feladat és sok esetben nem is tartós. Mi ennek az oka? Sajnos elmondható, hogy az okok nem csak a kitartás és az öruralom hiányában keresendők, hanem a félrevezető fogyás-mítoszokban is, amiknek még a mai napig is sokan bedőlnek, pedig számtalan lehetőség van ezek tisztázására. A téves elképzelése sajnos meggátolhatják a fogyókúra sikerét, avgy elodázhatják a kitűzött cél elérést, sok esetben visszahízásjhoz vezetnek, de gyakran előfordul az is, hogy egészségkárosodást okoznak.

Akkor van a legnagyobb baj, ha félreinformálódás szorgalommal párosul. Aki fogyni szeretne, nézzen utána részletesen a szervezet működésének, a táplálkozásnak és a sportnak, majd ezt követően állítson fel magának egy tervet és akkor a szorgalma biztos siker felé viszi.

Összegyűjtöttünk néhány fogyás-mítoszt, aminek sokan bedőlnek, de nem kellene. Az egyik ilyen tévhit, hogy a fogyáshoz elegendő a testmozgás. Egy felmérés szerint a megkérdezettek 71%-a gondolja úgy , hogy a fogyáshoz önmagában a testedzés a legjobb út, és csak 21% szerint kell korlátozni az energiabevitelt. Nos a fogyához valóban elengedhetetlen a tesmozgás, ahogy az egészséges élethez is, ám önmagában nem elég a angy súlyfelesleg leadásához.

Az energiabevitel mérséklése nélkül egész nap edzhetünk annak érdekében, hogy ledolgozzuk azt a rengeteg kalóriát, amit megettünk. Az emberek legnagyobb része azt gondolja, hogy a zsírégetésre csak az aerob gyakorlatok a megfelelők. Tévednek.

Az egyenletes intenzitású aerob gyakorlatok koránt sem olyan hatékonyak, mint a váltakozó intenzitással végzett intervall edzések. Egy vizsgálat szerint már heto háromszori, 11 perces nagyon intenzív erő edzés fokozza az alvás közbeni anyagcserét, így hatékony a zsírlerakódás ellen.

A lényeg a nagyon intenzív edzés és közben a nagyon rövid pihenők beiktatása. Sokan vannak, aki abban a tévhitben élnek, avgy csak alibinek szánják, hogy a testsúly optimalizálásában az egyszerű séta is segítséget nyújt. A séta nem ösztökéli a szervezetet arra, hogy a tartalékaihoz nyúljon és nem is állítja arra a tendenciára, hogy a tartalékokat is gyorsan el kell érni.

Aki sétálgatással akar fogyni, annak a világ végére kellene kisétálnia ahhoz, hogy eredményt érjen el.

Sokan esnek abba a hibába, hogy sokkal intenzívebbnek, keményebbnek gondolják az általuk végzett edzést, mint amilyen az valójában volt. Ez hosszú távon azt eredményeheti, hogy nagyon hamar vissza fognak hízni.

Ha nincs pulzusmérő vagy aktivitásmérő eszköze valakinek, akkor arra figyeljen edzés közben, hogy ha tud folyamatosan beszélni, kapcsoljon rá. Úgy kell edzeni, hogy ne tudjunk beszélgetni közben.