Folyadékpótlás, ételek segítségével

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Köztudott, hogy napi nyolc pohár víz szükséges ahhoz, hogy egészségesek lehessünk. Igen ám, de rengeteg olyan ember van, aki egyszerűen képtelen ennyi vizet elfogyasztani nap, mint nap. Ez igen nagy probléma, hiszen ahhoz, hogy az anyagcsere, az immunrendszer, a szerveink, a szöveteink és az egész testünk egészséges lehessen, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása. Te is azok közé az emberek közé tartozol, akik egyszerűen képtelenek meginni naponta 1,5-2 liter vizet? Akkor mindenképpen olvass tovább, mert most eláruljuk, hogyan is tudod ételekkel bevinni a szükséges folyadékmennyiség egy részét a szervezetedbe!

Azt azért meg kell jegyezni, hogy csakis ételekkel nem lehet elég vizet bevinni a szervezetbe, így továbbra is törekedned kell arra, hogy valamennyi vizet folyadék formájában is igyál meg nap, mint nap, a magas víztartalmú ételek mellé! Elsőként érdemes megemlítenünk az uborkát.

Az uborka ugyanis, a legmagasabb víztartalommal rendelkező szilárd ételnek számít. Tudtad-e azt, hogy az uborka 97 százalékban vízből áll? Nem véletlen tehát, hogy a fogyókúrázók egyik kedvenc zöldségévé vált, hiszen a kalóriatartalma igen alacsony, így bármikor, bármekkora mennyiségben fogyasztható.

Eheted saláta formájában, levesként, vagy akár szendvics tetejére vagy mellé felkarikázva. Egy a lényeg, egyél belőle minden nap, amennyit csak bírsz! Ugyancsak kiváló hidratáló hatással bír a jégsaláta is. A jégsaláta 96 százaléka vízből áll, így az uborkához hasonlóan, kiválóan lehet hasznosítani azt, mint titkos vízforrást. Érdemes még zellert is fogyasztanod, hiszen e zöldség 90 százaléka áll vízből, emellett pedig, igen hasznos K-vitamin, C-vitamin és A-vitamin forrás is egyben, kalóriatartalma pedig igencsak elenyésző.

Fogyassz rendszeresen retket is, hiszen ez a zöldség is 95 százalékban tartalmaz vizet. A tavaszi zöldségek közül talán a legízletesebb és legropogósabb a retek, így minden saláta kiváló alkotóeleme lehet, illetve szendvics mellé is bátran fogyasztható. Nem érdemes kihagyni az étrendből a paradicsomot sem, hiszen ez is 94 százalékban vízből áll.

Mozzarellával dúsítva igazán ízletes paradicsomsaláta varázsolható belőle, illetve ehetjük azt magában, vagy szendvicsfeltétként is.

Te mennyi folyadékot fogyasztasz el naponta? Meg bírod inni a szükséges 1,5-2 liter egy nap alatt?