Görögszéna: csodanövény a cukorbetegség és a hormonzavarok ellen

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A görögszénát az első feljegyzések szerint már Indiában, Kínában és Egyiptomban is alkalmazták, de szélesebb körben az ókori Görögországban terjedt el, ahol több különféle megbetegedés ellen is alkalmazták. Akkoriban leginkább kenőcsöt készítettek belőle, és főként az égési sérüléseket orvosolták általa, azonban emésztési és légzési panaszok esetén is gyakran használták.

A legsokoldalúbb formában már az ókorban is Kínában alkalmazták, ahol izomfájdalmat, sérvet és még az epehólyag panaszait is sikeresen orvosolták vele, de impotencia ellen is hatékonyan alkalmazták.

A görögszénáról a tudományos kísérletek bebizonyították, hogy rendkívül gazdag A-, B-, C- és D-vitamin forrás, ami mellett vasat, szelént és szilíciumot is nagy mértékben tartalmaz, így nem véletlen, hogy rengeteg gyógyszer készítéséhez alkalmazzák.

A görögszénából készült gyógyszerek és gyógyhatású készítmények bizonyítottan kiváló hatást gyakorolnak az emberi hormonrendszer működésére, hiszen természetes növényi ösztrogént tartalmaz, aminek hála képes szabályozni a nemi hormonokat, és növelni a tejelválasztást. Rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk akár a mellek természetes úton való növekedéséhez is!

A görögszéna fogyasztása kiemelten ajánlott diabétesz esetén is, legyen szó akár kezelésről, akár megelőzésről. A növény hatóanyagai ugyanis képesek csökkenteni az inzulinrezisztenciát és normalizálni a vércukorszintet is, és mivel a növény magja gazdag a rostokban, az képes késleltetni a cukor felszívódását is a szervezetben.

Minden formájában érdemes alkalmazni, gyógyhatása bizonyított.