Gyógyítsd magad hársfateával

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Ősszel és télen, amikor igazán elterjedtté válnak a megfázások és az influenzás megbetegedések, érdemes nagyobb figyelmet szentelni a különböző növények áldásos hatásának. Ilyen növény például a hársfa is, amelynek virágzatából csodás hatású tea főzhető. De mire is jó pontosan a hársfatea? Hogyan tudod gyógyítani magadat az illatos virágú hársfa segítségével? A hársfa virágzatában különleges flavonoidok vannak. A flavonoidokkal kapcsolatban pedig ismeretes, hogy kiváló antibakteriális hatással rendelkeznek. A flavonoidok áldásos hatását erősítik a cseranyagok, a nyálkaanyagok és az illóolajok is, amelyek szintén megtalálhatóak eme csodálatra méltó növényben.

Míg korábban csak a népi gyógyászat ismerte el a hársfatea gyógyító hatását, addig mára már egyre több orvos is előszeretettel javasolja a tea fogyasztását, különböző megfázásos eredetű betegségek kiegészítő kezelésére. A hársfavirágzatból készített tea bizonyítottan izzasztó hatást gyakorol a szervezetre megfázás esetén, amennyiben a betegség lázzal vagy hőemelkedéssel is jár.

Igen ám, de a hársfatea nem csupán megfázás esetén nyújt hatékony segítséget! A növény ugyanis, áldásos hatást gyakorol az idegekre is. Idegerősítő hatása mellett pedig érdemes még megemlítenünk a vértisztító tulajdonságát is, hiszen az egészség megőrzése érdekében a vértisztító teák rendszeres fogyasztása is kifejezetten ajánlott. Jó hír, hogy a hársfavirágot te magad is le tudod szedni.

Nem árt azonban odafigyelni arra, hogy mikor és milyen állapotban szeded le az illatos virágokat. Nyáron, a virágok kinyílását követő három nap elteltével érdemes a virágokat leszedni, hiszen ekkor még nincsenek teljesen kinyílva, ám már nem is bimbós állapotúak. Miután leszedted a virágokat, szárítsd ki, vágd apróra, majd tedd bele őket egy jól záródó edénybe, vagy üvegbe. Ilyen egyszerű a téli orvosság elkészítése.

Amennyiben nincs lehetőséged arra, hogy magad szedd le a virágokat, menj el egy drogériába és szerezd be onnan az áldásos hatású hársfavirágzatot. Gyakran kínoz az epegörcs okozta fájdalom? Problémák vannak az emésztéseddel, netán az ínyed van folyamatosan gyulladásban? Akkor ugyancsak azt tudjuk tanácsolni, hogy kezdj el hársfateát kortyolgatni! A hársfavirágzat ugyanis, eme panaszokat is tökéletesen enyhíti és elmulasztja, már néhány használat után is.

Te szoktál rendszerese hársfavirágból készített teát fogyasztani? Milyen panaszokra iszod a teát? Mivel szoktad ízesíteni?