Hatékony zsírégetés: Fogyj le nyáron, a jégdiéta segítségével!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az idei nyár slágerdiétája valószínűleg az a fogyókúrás módszer lesz, amely Dr. Brian Weiner nevéhez fűződik. Ez a módszer nem más, mint a jégdiéta. Mi más is eshetne jobban a kánikulai melegben felforrósodott testnek, mint egy hűsítő, ízletes, frissítő, jeges ital. Nem véletlen, hogy külföldön már tavaly nyáron is igen elterjedt fogyókúrás módszer volt a jégdiéta.
Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a gasztroenterológusként tevékenykedő orvos módszere tökéletesen működik, és már több ezer nőnek segített lefogyni 5-10 kilogrammot is, néhány hét leforgása alatt.

De hogyan is működik ez a diéta? Mi a titka? A titok nyitja egyszerű, csupán arra van szükségünk, hogy ízletes jégkása, vagy jeges víz fogyasztásával serkentsük a testünk zsírégetését. Arra azért ügyelnünk kell, hogy az elfogyasztott jeges ital cukormentes legyen! Milyen hatása van a jégkásának a szervezetre?

Ahhoz, hogy a szervezetünk meg tudja emészteni az elfogyasztott italokat, arra van szükség, hogy a test felmelegítse a jeges folyadékot. Amikor a test erre törekszik, akkor kalóriaégetés következik be, vagyis a testünk többletmunkát végez. Mindez pedig képes arra, hogy a test anyagcsere folyamatai a maximumon pörögjenek.


Amennyiben az anyagcsere folyamat kellőképpen gyors, úgy a zsírégetés mértéke fokozódik, vagyis a testsúly látványosan és gyorsan csökkenésnek indul. Így akár néhány hét alatt igen nagy súlyfeleslegtől is meg lehet szabadulni, főként abban az esetben, ha a jégdiéta mellett kímélő, alacsony szénhidrát és kalória tartalmú ételeket fogyasztunk.

Mozogni nem kötelező a jégdiéta mellett, ám, aki szeretne, az megteheti, hiszen ezzel a fogyás üteme még tovább gyorsítható, vagyis az eredmény is hamarabb mutatkozik majd meg.

Dr. Weiner speciális módszere gyermekek esetében csak fokozott elővigyázatossággal alkalmazható! A kisebb gyermekek testhőmérséklete sokkal hamarabb le tud hűlni, mint egy felnőtt emberé, ezért az ő esetükben tanácsos más diétás módszer mellett dönteni, hogy elkerülhetőek legyenek az esetleges nem kívánatos hatások.

Mindemellett érdemes azt is megjegyezni, hogy a nagy mennyiségű jég egy időben történő szopogatása vagy rágcsálása a fogakra is károsan hathat, így ügyelni kell arra, hogy egyszerre mindig csak kis mennyiségű jeget vegyünk be a szánkba, és azt se rágcsáljuk túl sokáig, nehogy a fogzománc vagy az íny károsodjon!