Hogyan sportolj ősszel, az egészséged megőrzése érdekében?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Ősszel és télen sajnos túlságosan ködös, borús, hideg és csapadékos az idő, ezért sokan nem szívesen mozdulnak ki sportolás céljából. Míg nyáron és tavasszal sokak számára üdítő lehet a reggeli futás, vagy a kora esti kocogás, úgy ősszel és télen már nem is olyan kellemes elfoglaltság ez a rendkívül nyirkos és hideg idő miatt. Ám, ez nem azt jelenti, hogy le kellene mondani a testmozgás öröméről és áldásos hatásairól. Ősszel és télen is van ugyanis lehetőség arra, hogy rendszeresen sportolj. Három variáció is rendelkezésedre álla nagy hidegben. Az első az, hogy vállalod a kültéri hideget, és vastagon beöltözöl, hogy elkerüld a megfázást.

Ilyen esetben fordíts elegendő időt a bemelegítésre, hiszen nagy hidegben az izmaidnak is több időre van szüksége a bemelegedéshez. Télen és ősszel olyan ruházatot viselj a sporthoz, ami légáteresztő és felszívja az esetlegesen keletkező verejtéket is, így elkerülheted a megfázást.

Amennyiben nem bírod a hideget, úgy dönthetsz az edzőterem vagy az uszoda mellett is. Ilyen esetben csupán addig kell elviselned a kinti hideget, amíg eljutsz az edzőterembe. Itt aztán kerékpározhatsz, edzhetsz a futógépen, súlyzós edzéseket végezhetsz, és még számos más sportot végezhetsz.

Nem szereted a zsúfolt edzőtermeket? Akkor sem kell lemondanod a sportról, hiszen a hatékony kondigépekkel akár otthon is sportolhatsz, amikor csak kedved tartja. Otthon, a szobád falai között nem lát senki, akkor és úgy sportolhatsz, ahogyan csak akarsz. Az otthoni sport további előnye az, hogy edzés közben tévézhetsz, olvashatsz, zenét hallgathatsz, így az idő is sokkal gyorsabban el fog telni sportolás közben.

Szinte észre sem veszed majd, hogy milyen gyorsan elrepül az edzéssel töltött idő. Sőt, az otthoni edzés további előnyei közé sorolhatjuk azt is, hogy az elszántságod láttán, talán a családod többi tagja is kedvet kap majd a rendszeres edzéshez. Nincs is annál szórakoztatóbb és motiválóbb, ha a család minden tagja együtt eddz az egészsége érdekében. A sport így nem csak hatékony segítség lehet az egészség megőrzésére, hanem egyben remek családi program is válhat belőle.

Te szoktál rendszeresen sportolni az őszi-téli időszakban? A sport melyik módját választod a hidegebb hónapok alatt? A konditermet, az otthoni edzést, vagy a szabadban végzett testmozgást részesíted előnyben?