Hogyan táplálkozz a hűvösebb időben, hogy egészséges maradhass?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Bár már igen közel a tavasz, és egyre többször bújik elő a felhők mögül a nap, a hőmérséklet még mindig elég alacsony odakint. Ezért, semmiképpen ne cseréld még le a vastag kabátot vékonyabbra, hiszen most még igen könnyen megfázhatsz! A hűvösebb időben azonban nem elég az, ha megfelelően öltözködsz, ugyanis ahhoz, hogy valóban egészséges maradhass, fontos, hogy olyan ételeket fogyassz, amelyek kellemesen átmelegítik a testedet egy-egy fagyos napon. A melegítésre tehát, nem csak kívülről van szüksége a szervezetednek, hanem belülről is.

Gondolj csak bele, hogy milyen jól is tud esni egy hideg nap után, egy nagy tányér, forró leves. Szinte érzed azt a meleg leves fogyasztása közben, hogy a tested és a lelked átmelegszik. Ezt a kellemes érzést tél végén, tavasz elején sem kellene hanyagolnod!

Tél végére ugyanis, a szervezeted sokkal fogékonyabbá válik a meghűlésre, az influenzára és számos egyéb betegségre, hiszen ekkorra a testedből nagymértékben kiürülnek a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek.

Éppen ezért, nagyon fontos ebben az időszakban az, hogy nagyobb figyelmet fordíts a tested megfelelő átmelegítésére. A meleg levesek nagyon jó szolgálatot tehetnek. Fogyaszd ebédre és esetleg vacsorára is, hogy biztosíthasd az egészségedet. Főzz bablevest, lencselevest, krémleveseket, ragulevest, vagy akár gulyáslevest, bármelyiket is választod, biztos lehetsz abban, hogy a tested meghálálja majd a gondoskodást.

Nem szereted a nehéz, zsíros leveseket? Semmi gond, főzz egy könnyű zöldséglevest, vagy húslevest magadnak! A zöldségleves telis tele van hasznos ásványi anyagokkal, amelyek nélkülözhetetlenek az immunrendszered megfelelő működéséhez. Emellett, a levesek kiválóan hozzájárulnak ahhoz, hogy elegendő lehessen a napi folyadékbeviteled. A folyadék ugyanis, szintén nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy egészséges maradhass.

Mindemellett, fontos, hogy a szervezetedet töltsd fel újra sok-sok vitaminnal! Szedj étrendkiegészítő tablettát, lehetőleg multivitamin formában, valamint fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt is. Amennyiben minderre odafigyelsz, tél végén, tavasz elején is teljesen egészséges és életerős maradhatsz!

Te odafigyelsz arra, hogy egészségesen táplálkozz? Hetente hány alkalommal fogyasztasz leveseket?