Hogyan tudod rávenni magadat, hogy elkezdj sportolni?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A rendszeres testmozgás nagyon fontos annak érdekében, hogy a tested egészséges lehessen. Sport nélkül az immunrendszered is legyengülhet, ami oda vezet, hogy betegségek sorozata tör ki rajtad. És akkor még nem is említettük az elhízást, amely szintén nagyon sok betegség kialakulását idézheti elő, ezért nem lenne szabad senkinek sem úgy élnie a mindennapjait, hogy ne sportolna rendszeresen. Te is szeretnél testmozgást végezni, ám úgy érzed, hogy egyszerűen nem vagy képes rá? Folyton csak a kifogásokat keresed, és végül nem csinálsz semmit, csak a fotelben ücsörögsz?

Akkor jobb, ha tovább olvasol, mert adunk most néhány tippet, amelyek megfogadásával talán Neked is sikerül végre megtenned az első lépést az egészségesebb élet felé, és végre elkezdesz majd sportolni. Először is, nagyon fontos az, hogy leülj és alaposan átgondold azt, hogy mik is a céljaid a sportolással. Mi az, amit vársz a rendszeres testmozgástól.

Ez lehet akár a fogyás, akár az egészségesebb élet, vagy lehet akár az is, hogy szeretnél sokkal frissebb lenni szellemileg.

A sport ugyanis, nem csak fogyaszt és egészségesebbé tesz, hanem az agyra, a szellemi képességekre is remekül hat! Szóval, tűzz ki magad elé egy célt, és ez a cél legyen az, ami lebeg a szemed előtt. Motiváljon, adjon erőt neked a kitűzött célod, és soha, egyetlen percre se felejtsd el azt, hogy miért vágsz bele a sportolásba!

Kellő motiváció nélkül ugyanis, hiába kezdesz bele a sportolásba, könnyen megeshet, hogy egy-két alkalom után megunod, feladod a „harcot”. Ha a fogyás a célod, akkor fogj egy régi fényképet magadról és ragaszd ki jól látható helyre, hogy ahányszor csak ránézel, mindig eszedbe jusson, hogy úgy szeretnél kinézni, mint régen.

Amennyiben van a környezetben olyan személy, aki szintén szeretne elkezdeni sportolni, ám hiányzik a kellő akarat, a motiváció számára is, akkor érdemes lehet összefognotok. Együtt ugyanis, minden könnyebb. Menjetek el együtt futni, vagy sétáljatok nagyokat. Sőt, az is elég, ha otthon végeztek valamilyen testmozgást, például tornázzatok, vagy kezdjetek el táncolni valamilyen bulizós zenére.

Így szórakozva adhatjátok le a felesleges kilóitokat, közösen erősíthetitek az immunrendszereteket, illetve, ha véletlenül, idő közben fel akarnád adni a „harcot” akkor veled együtt sportoló személy újra emlékeztethet arra, hogy miért is vágtál bele a rendszeres testmozgásra. Egymást ösztönözve pedig, könnyedén juthattok el a kitűzött célotokig!