Hozd formába magad a szilveszteri bulira!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A szilveszteri buli az év egyik fontos eseménye, mindenki szeret kiöltőzni és egy hatalmasat szórakozni az évet búcsúztatva és örülve az újévnek. Ez akkor a legjobb, ha magabiztosan, jó közérzettel indulunk a nagy estére. Még nem késő, el lehet kezdeni egy kicsit összekapni magunkat, hogy az a ruha, vagy nadrág úgy álljon rajtunk, ahogy szeretnénk. Egy kis farizom, combizom és hasizom erősítés, némi kardio tréning és máris jobban áll a ruha.

Nem kell most azonnal rohanni és befizetni egy bérletre a fitnesz terembe, mert otthon is el lehet érni a gyors eredményt. Kezdjük a diétával. Minimális szénhidrát, minimális cukor és sok zöldség, fehérje. Ezzel az étrenddel már egy hét alatt laposabb lehet a hasunk, két hét alatt pedig könnyebben beleférünk a nadrágba. Az eredmény nem kilókban mérhető, de mindenképpen észrevehető.

Persze közben itt a karácsonyi nagy evés-ivás, amit meg lehet ejteni, de aztán kőkeményen le is kell dolgozni. Igyunk sok citromos vizet, sőt a kávé cukor és tej nélkül is hatékony segítség, mert gyorsítja az anyagcserét. Persze nem szabad csodát várni, egyik sem varázsszer.

Aztán itt van még az edzés. Van nagyjából egy hetünk, ami nem sok, de a semminél több. Különben is, ha fittebbek, egészségesebb vagyunk, az egész éjszakán át tartó szilveszterezés meg sem kottyan és végigtáncolhatjuk az éjszakát.
Először is azt kell tudatosítani, hogy most aztán nem lustálkodhatunk. Napi másfél óránk csak van kardiózásra, maximum korábban kell felkelni.

Az intenzív kardiózás rengeteg kalóriát eléget és a felgyorsult anyagcsere még az edzés utáni órákban is dolgozik az ügyünkön. A kardiózás mellett nagyon fontos, hogy az izmokat is megdolgoztassuk, főleg a fenekünket, combunkat és a hasunkat érdemes munka alá vetni.

Néhány tipp kardiózásra:

  • Futópad, elliptikus tréner, szobakerékpár, evezőgép vagy a szokványos futás, kerékpározás jól bevált módszerek, de ezek esetében nézni kell, hogy a pulzus  a megfelelő tartományba essen. Az egyik legjobb eszköz erre a polar loop pulzusmérő karóra, mert ez pontos értéket ad.
  • A videómegosztó oldalak tele vannak kardio órák anyagával, ezekre is el lehet ugrálni otthon, nagyon hatékonyak és roppant változatos, szórakoztató edzéseket tudnak tartani az erre szakosodott trénerek.

Tippek izomra:

Fenékizom és combizom megdolgoztatására a guggolás az egyik leghatékonyabb és leggyorsabban eredménnyel járó megoldás. Mennyit? Kezdésnek, amennyi sikerül, aztán erre kell felépíteni a következő napok tervét. Nem kell egyszerre, nagyon jó megoldás, ha guggolunk húszszor, aztán tartunk egy pillanat szünetet, majd ismétlünk.

Így nem csak negyven, de akár nyolcvan is sikerülhet. Sőt, ha gyors eredmény kell, akkor lehet délelőtt és délután is, csak arra kell figyelni, nehogy túlterheljük magunkat és meglegyen a bemelegítés, majd a hatékony nyújtás, különben lesérülhetünk és lőttek a szilveszternek.

Hasizomra a hanyattfekvésben lábemelés vagy a lebegőülés a legjobb megoldás, érdemes a guggoláshoz hasonlóan szünetekkel végezni.