Így igazodjunk ki az internetes oldalakon található eladó kondigépek dzsungelében!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Az interneten nem csupán információk tömkelegét találjuk, de számtalan eladó holmit is. Nem csak a webáruházak felületén, hanem magánszemélyek által hirdetve is az égvilágon minden kapható. Sok esetben még az is, amit egyáltalán nem kellene árulni, de tartani sem. Ebből kiindulva ugye nyilvánvaló, hogy eladó kondigépek terén sem szenvedünk hiányt. Elég csak beírni a keresőbe, hogy „eladó kondigépek” és máris rengeteg oldalt ajánl, ahol ilyesmit találhatunk.

Míg a webáruházak nagyjából megbízhatók, a magánszemélyek által kínált eszközöknél nagyon résen kell lenni. Tulajdonképpen ez minden internetes vásárlási felületre igaz, hiszen számtalan olyan példát hallani, hogy ezzel vagy azzal becsapták a kedves vásárlót egy komolynak látszó weboldalon.

Vagy nem azt kapta, amit rendelt, vagy nem abban a minőségben, vagy hiányosan, vagy rosszabb esetben fizetett, de egyáltalán semmit sem kapott. Csak ott szabad vásárolni, ahol garanciát is kap az ember gyereke a megrendelt kondigéphez.

Az apróhirdetéses oldal hirdetői feltehetően nem tudnak, és nem is akarnak garanciát vállalni, hiszen ők nem egy cég, csak valakik, akik meg akarnak szabadulni használt vagy fölösleges eszközeiktől. Nos, ilyen esetben a vakon vásárlás a legnagyobb hiba, amit el lehet követni. Az eladó kondigép nyilván nagyon szépen van fényképezve, netán le is mosták, de nem minden esetben írják mellé, hogy ez vagy az már nem szuperál úgy, mint új korában.

Természetesen ez nem egy általános igazság, hiszen számos becsületes ember van, aki nem fog becsapni, ám elsőre ezt sosem tudhatjuk. Ha megvan a számunkra megfelelő eladó kondigép, először nézzünk rá a gyártó vagy sportbolt honlapján, hogy új korában ez hogyan is néz ki és, miket tud. Hasonlítsuk össze, ebből kiderülhet, hogy valóban jó állapotban van-e.

Ha az eladó felhívja figyelmünket a gép hiányosságára, érdemes utána nézni, hogy pótolható-e vagy javítható-e a kis hiba. Előfordulhat, hogy nem és akkor vettünk egy porfogót. Az árat is érdemes megnézni több oldalon, több hirdetőnél, hiszen lehet, hogy hasonló állapotú gépet valaki olcsóbban kínál. Ha mindezzel megvagyunk, kérjünk kipróbálási lehetőséget. Enélkül nem szabad kondigépet vásárolni. Legalább hadd nézzük meg, nehogy egy mozdulattal szétessen!