Így készülj a bikiniszezonra egy hónap alatt

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Lassan beköszönt majd a nyár és előkerülnek a bikinik. Alig takarnak valamit, így minden kis felesleg láthatóvá válik. Azonban egy hónap alatt is csodás javulást lehet elérni, ha következetesek és kitartóak vagyunk. A diéta egy jó dolog, de nem szabad koplalni. Helyette inkább ütemezzük jobban az étkezéseket. Többször keveset, este csak egy kis saláta. A gyümölcsök egészségesek, de cukortartalmuk miatt este 6 után már ne fogyasszuk őket a diéta alatt. Kenyér helyett együnk valami fogyókúrás finomságot, számos puffasztott búza vagy rizs szelet áll rendelkezésünkre.

De ha egyáltalán nem eszünk semmi ilyesmit, az is nagyon jó, sok olyan étel van, amit kenyér nélkül éppen olyan élvezetesen el lehet fogyasztani, mint egy jó szelet kenyérrel. Kezdjük a napot zöld teával és a főétkezés után is igyunk meg egy pohárkával ebből a pompás italból.

Mellé a napi kettő liter szénsavmentes víz elengedhetetlen, de az alapvető lenne amúgy is. Ha tényleg gyorsan, egy hónap alatt akarunk fogyni, feszesíteni, akkor a kardio edzések mellett néhány igen hatékony gyakorlatot is iktassunk be.

A kardio edzéseket lehet minden nap végezni, ha csak egy hónapról van szó, de legalább heti négy alkalommal szükség van rá. Időtartama legyen legalább egy óra és utána még végezzük el a következő gyakorlatokat.


A hasizomra a lebegőülés az egyik legjobb gyakorlat, hiszen megdolgoztatja az alsó hasizmokat is, közben pedig nem terheli annyira a derekat, mint a felülések. Érdemes több sorozatot csinálni belőle, kisebb pihenőkkel. A másik hatkony módszer, a páros lábemelés háton fekve.

Ez leginkább az alsó hasizmokat terheli, de ezek változása igen látványos, úgyhogy nehogy kihagyjuk. Fenék és comb formálására a guggolás az egyik legideálisabb edzésforma. Gyors eredménye van, igaz eléggé megterhelő. Nagyon fontos, hogy szabályosan csináljuk, hát egyenes, a térd nem megy a lábfej elé, különben izületi problémáink lesznek.

Az sem baj, ha eleinte kapaszkodunk egy kicsit. A mell és karizom pedig a fekvőtámasszal javítható.