Így lesz kerek feneked

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A feszes, kerek fenék elérhető bárki számára, csak tenni kell érte. Első lépés, hogy elhatározzuk, márpedig, ha törik, ha szakad, véghezvisszük, amit elterveztünk. A következő lépés az informálódás. Mit? Hogyan? Mikor? Mennyit? Miért? Ezekre a kérdésekre fontos, hogy tudjuk a választ, különben sok fölösleges munka és kudarc érhet minket.

Az edzéssel, egészséges életmóddal kapcsolatban irgalmatlan tévhiteket képesek egyesek mondani, írni, közvetíteni. Egyetlen megoldása van annak, hogy feszes és kerek hátsód legyen. Ez a megoldás pedig az, hogy nagyon keményen elkezded edzeni a farizmokat. Azért fontos megfelelően informálódni a témában, mert a sok tévhit tévútra visz és akár évekig is várhatod a kívánt eredményt, mégsem jön. Azonban, ha megfelelően edzel, az eredmény már egy hónap múlva látványosan jelentkezik. Nagy különbség, nem igaz?

A fenék attól kerek, hogy a farizom megerősödik, megnő és feszessé válik. Az izmod csakis akkor tud épülni, ha megfelelő intenzitással, a megfelelő terhelést kapja meg. Ha nem stimulálod kellően, akkor hiába minden, az eredmény maximum csak csurran-csöppen. Mi a megfelelő edzés titka?

Az egyik titok a hatásos gyakorlatokban rejlik. Ha mindenfélét csinálsz, de az igazán hatásos fenékgyakorlatokat nem, máris rossz úton jársz. A másik titok az intenzitás. Lomhán, lustán el se képzeld, hogy kikerekedik a hátsód.

Az elegendő ellenállás, a megfelelő pihenőidők, és a megfelelő ismétlésszám szintén elengedhetetlen a cél eléréséhez.
Végezz kardio gyakorlatokat. Miért is? Mert a zsír elégetése fontos része a fenék feszesítésének. Ha kevesebb a zsír, kevésbé látszik löttyedtnek a feneked. A zsírt nem tudod megkeményíteni, az csak úgy van a bőröd alatt és az izmaid között. Ha a bőr alól eltűnik (innen tűnik el utoljára), akkor feszes lesz, ha az izmok közül, akkor kemény, kerek. A kardio gyakorlatok után mehetnek az erősítő gyakorlatok.

Az nem tévhit és nem csak szóbeszéd, hogy a guggolás a leghatékonyabb farizom edző. Ha a térdeid bírják, ne hagyd ki az edzések repertoárjából. Nagy előnye, hogy akár néhány centivel szélesebb vagy szűkebb terpeszben, súllyal vagy anélkül, ilyen vagy olyan lábtartásban mindig máshogy hat. A test szokása, hogy megjegyzi és „megunja” a gyakorlatokat.

Ha egy gyakorlatot csinálsz állandóan, egy idő után már nem lesz olyan gyors a fejlődés. A guggolás variálható, a fejlődés így folyamatossá tehető. A lábemelések is hatásosak, de ha már kevésnek tűnik a sima emelgetés, használd a gumikötelet vagy lábsúlyt. Fokozatosan növeld a terhelést, ahogy fejlődsz, hogy mindig meglegyen a kellő ellenállás.