Kezd a tavaszt energikusan!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Te is megérdemled, hogy a tavaszt ne kétségekkel kezd! Olvasd el tippjeinket, hogy miként lehet a tavasz a megújulás időszaka még neked is! Sétálj nagyokat a friss levegőn!
Azon kívül, hogy a tüdődet szellőzteted, fél órás mozgás is zsírégető hatással bír a testedre. A szabad levegő növeli a szabadságérzetet, így jó hatással van a stressz leküzdésére. Tavasszal nehezebben bírjuk a napi stresszt is – változékony időjárás is okozhatja a hangulatingadozásaidat. Menj ki a levegőre és sétálj nagyokat, élvezd a jó időt.

Kényeztesd magad!
Bármi, ami neked jóérzést biztosít, használd ki: használj illóolajokat a fürdéskor, esetleg élvezd a víz lazító hatását még tovább – 10 perc nem a világ, de, ha neked jól esik, fürödj tovább. Kell, hogy szakítsd magadra elegendő időt, mert megérdemled!

Próbáld ki a masszázst!
Legalább egyszer próbáld ki az életben, és rájössz, hogy nem is akkora hülyeség. Szakavatott kezek masszírozzák ki az izmaidból a görcsöket, szabadítják fel az energiáidat. Ha jót tesz, miért nem használod ki többször?

Igyál elegendő folyadékot!
Persze kalóriamenteset. A vízhiányos állapot is okozhatja a levertségedet, a tavaszi fáradtság érzését! Ha jól esik ázni a kádban, akkor biztos, hogy vízhiánnyal küzd a szervezeted. Ne feledkezz meg arról, hogy naponta legalább két liter ásványvizet meg kell innod!

Nehezedre esik felébredni reggelente?
Akkor biztosan probléma van az éjszakai alvásoddal. Vacsorára inkább a könnyű, fehérjében gazdag, kalóriában szegény étrendet kellene követned – az éjszaka a pihenésé, a fehérjéből tud táplálkozni az izomzat, a kalóriadús vacsorák pedig megterhelik a szervezetedet.

A natúr joghurt, kefir jót tesz az emésztésednek, nem terheli a gyomrodat, pihentetőbb lesz az álmod is! Próbáld ki!