Küzdj a rák ellen, mediterrán étrend segítségével!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A mediterrán étrend követése következtében kialakuló jótékony hatásokról napjainkban igen sokat lehet hallani. Nem csoda tehát, hogy egyre többen térnek át, eme egészséges étrendre. A mediterrán étrend jótékony hatásaira a világ kutatói is felfigyeltek és számos vizsgálatot végeztek el azzal kapcsolatban, hogy egészen pontosan, milyen pozitív következményekkel járhat az, ha valaki áttér erre az étrendre. A kutatások eredményei igazán meghökkentőek, ugyanis a szakemberek úgy vélik, hogy ezzel az étrenddel, akár a rák kialakulásának kockázatát is nagymértékben lehet csökkenteni.

Talán a mediterrán étrend követése lenne a rákos megbetegedések visszaszorítására a lehető legjobb és legegyszerűbb megoldás? Ezt még pontosan nem lehet tudni, ám igen jó az esély arra, hogy ez az egészséges étrend rengeteg ember életét megmentse. Görögországban, nemrégiben azt is megállapították, hogy a mediterrán étrend követése nem csupán a rákkal szemben véd, hanem a diabétesz kialakulásának kockázatát is jelentősen csökkenti. A Görögországi vizsgálatban közel 26 ezer személy vett részt.

A kutatást amerikai szakemberek végezték el. A vizsgálat eredményei azt igazolták, hogy a délies koszt néhány elemének beiktatása által is el lehet érni azt, hogy az említett megbetegedések elkerülhetőek legyenek! A mediterrán étrend néhány élelmiszerének beiktatásával közel 12 százalékkal lehet csökkenteni a rákos megbetegedésre való hajlamot.

Ez tehát azt jelenti, hogy nem szükséges teljes mértékben elszakadni a korábbi, megszokott étrendünktől sem, hiszen néhány apróbb változtatás által is el lehet érni a mediterrán étrend előnyös hatásait. Ilyen változtatás például az, ha a napraforgó olaj helyett, a mediterrán étrendben használt olíva olaj használatára térünk át. Ha csupán ezt az egyetlen változtatást hajtjuk végre az étrendünkben, máris 9 százalékkal csökkenthetjük a rákos megbetegedésre való veszélyt. Abban az esetben viszont, ha a mediterrán étrend több elemét is átvesszük a korábbi étrendünkbe, máris megsokszorozhatjuk a jótékony hatásokat.

Több zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztani annak érdekében, hogy az említett két betegség kialakulásának kockázatát minimálisra csökkenthessük le. Te követed már a mediterrán étrendet, vagy csupán néhány elemét vetted át a korábbi megszokott táplálkozási módszeredbe?