Még mindig divat a zöld ételek fogyasztása!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Nem csak méregtelenítő hatása miatt kedvelt étrend a zöld növényekből készült ételek fogyasztása, hanem, mert nagyon egészséges, életerővel dobja meg az emberi szervezetet. Nem is olyan régi kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy a folyékony ételek jobban telítik a gyomrot és tartalmánál fogva hosszabb ideig biztosítják a jóllakottság érzését. Ezért a fogyókúrázók számára ideális megoldás, ha ételeiket inkább folyékony változatban fogyasztják el.

A zöld, turmixolt ételek nem az étel színét, inkább a felhasznált alapanyagokat jelentik. A turmixolásnak köszönhetően a folyékonnyá tett ételek teljes egészében kitöltik a gyomrot, több vitamint, ásványi anyagot, rostanyagot lehet fogyasztani, mint a hagyományos étkezések bármelyikével.

A turmixolt zöld ételek elkészítésének alapja a nyers zöldség és gyümölcs, amihez még a zöld leveleket is felhasználhatjuk. A zöld elnevezés innen fakad: egy gyümölcsturmixhoz hozzáadott salátalevél vagy spenót rostanyagban többet szolgáltat, mint maga a gyümölcsturmix – ezért is kiváló a hatása például méregtelenítés során.


A zöld turmixokkal sokkal több, valódi tápanyagot juttatunk a szervezetünkbe, mint a hagyományos leves+második fogásként elfogyasztott ebéddel. Ezeket a turmixokat bármennyiszer lehet fogyasztani, így fogyókúrázók, méregtelenítők számára ideális megoldásként jelentkezik, hiszen a megfelelő mennyiségű étkezést, a megfelelő mennyiségű vitamint és rostanyagot biztosítani tudja.