Megdöbbentő! Ezeket a dolgokat etetik meg velünk az ételek gyártói!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Elképesztő, hogy pénzért mire nem képesek az emberek. Egyes ételek gyártói olyannyira a saját zsebükre gondolnak, hogy bármit képesek ételként eladni. Nekünk, fogyasztóknak pedig még csak eszünkbe sem jut az, hogy a pénzünkért cserébe igen sok esetben úgymond ipari hulladékot vásárolunk meg.
Vannak ugyanis bizonyos ételtípusok, amelyekbe ezek az undorító részek is bedarálásra kerülnek, így mit sem sejtünk arról, hogy valójában mit fogyasztunk el. Gondoltad volna, hogy a hűtőpultban oly’ csábítóan tetszelgő szafaládéban megannyi mócsing található meg? A mócsing alatt inakat, rostokat, állati kötőszövetet értünk, és ez még nem minden, hiszen egy szafaládéban emellett van még némi ipari szalonna, szója és albumin is.

Nem hangzik túl jól, ugye? Mégis, milyen szívesen falatozzuk ezt az egészségesnek egyáltalán nem nevezhető fogást. A szafaládéban lévő mócsingok attól válnak láthatatlanná, hogy egy óriási kés nagyjából háromezres fordulatszámmal pörög körbe-körbe, és ez által az inak és rostok krémessé, pépessé alakulnak át.

Így lehet a használhatatlannak hitt ipari hulladékokból, borsos áron árusítható ételt nyerni. Természetesen ezzel most nem azt szeretnénk sugallni, hogy minden húsból készült étel rossz, amit az üzletekben árulnak. Vannak minőségi, nemesebb felvágottak is, amelyek sem tartósítószert, sem pedig mócsingokat nem tartalmaznak. Ezek valódi színhúsból készülnek el, bár tény, hogy az áruk némileg borsosabb, mint az egészségtelen változatoké.

A szafaládé mellett a virsli sem egy „vitaminbomba”, hiszen többnyire ez utóbbit is ipari „hulladékok” felhasználásával készítik el. Elgondolkodtató, hogy vannak olyan szülők, akik már az egészen pici gyermekük étrendjébe is beillesztik a virslit reggelire, vagy akár vacsorára. Ennek oka többnyire az, hogy egy virslit könnyen és gyorsan meg lehet főzni és már eheti is a türelmetlen gyermek.

Igen ám, de érdemes elmorfondírozni azon, hogy valóban jót tesz-e egy kisgyermek szervezetének ez az ételféleség? Okosabb döntés a hipermarketek polcai helyett egy megbízható hentest felkeresni, még abban az esetben is, ha ezeken a helyeken némileg több pénzt kell fizetni a minőségi, mócsingoktól mentes ételekért.

Te szoktál enni virslit és szafaládét? Szereted ezeket az ételeket? Egészségesnek tartod őket? Nyugodt szívvel tennéd a gyermeked tányérjára?