Megdöbbentő felfedezés: Megmutatjuk, hogy hogyan gyorsíthatod fel a fogyásod ütemét!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Bizonyára most arra gondolsz, hogy valami csodaszert, vagy fogyást elősegítő gyógyszert fogunk Neked javasolni, ez azonban nem így van. Semmiféle mesterséges anyagra, vagy fogyókúrás csodaszerre nincs szükséged ahhoz, hogy gyorsan le tudj fogyni. A gyors fogyás titka ugyanis, nem a több ezer vagy több tízezer forintos szerekben rejlik, hanem sokkal inkább az étrendedben. Amennyiben a következő szabályt betartod a diétád mellett, akkor biztos lehetsz benne, hogy a fogyásod üteme sokkal gyorsabb lehet.

Az első és legfontosabb dolog, amit meg kell jegyezned az, hogy a szervezetednek szüksége van energiára.

Amennyiben nem biztosítod a testednek, a működéséhez elengedhetetlenül szükséges tápanyagokat, úgy nemhogy fogyni nem tudsz majd, de még ráadásul alaposan meg is betegedhetsz. Az ételre tekints úgy, mint egy „üzemanyagra”, hiszen étel nélkül nem vagy képes élni sem.

Az emberi szervezet például azonnal éhséggel jelez abban az esetben, ha elkezdesz dolgozni, hiszen olyankor plusz energia bevitelre van szükséged. Ugyanez a helyzet például sportolás közben és után is, vagyis az elégetett kalóriák helyett újabbakat „kíván” a szervezeted. Ilyenkor fontos az, hogy megtaláld, a megfelelő egyensúlyt és olyan ételeket kell magadhoz venned, amelyek nem csupán laktatóak, hanem egészségesek is.

Kimerítő edzés után általában cukros ételeket, szénhidrátban gazdag fogásokat veszünk magunkhoz, hiszen ezeket kívánjuk, ám ez a lehető legnagyobb hiba, amit elkövethetünk. Amennyiben ilyen ételt fogyasztunk edzés után, bár ideiglenesen úgy érezhetjük, hogy feltöltöttük a kimerült energiaraktárunkat, ám valójában több kárt csináltunk, mint amennyi hasznot okozott a falatozás.

Egyszerű szénhidrátok helyett válasszunk ilyenkor rostban gazdag, összetett színhidrátokban bővelkedő fogásokat, így nem csupán energiával töltődhetünk fel, hanem hosszú időn át tartó telítettségérzetünk is lehet, vagyis 2-3 óra elteltével sem kell majd újabb adag ételt, plusz kalóriákat magunkhoz vennünk a csillapíthatatlan éhségünk miatt.

Amennyiben betartod ezt a fontos szabályt, máris sokat tettél annak érdekében, hogy felgyorsítsd a fogyásod ütemét! Te mit szoktál fogyasztani kimerítő edzés után? Ügyelsz arra, hogy minőségi, rostban és összetett szénhidrátban bővelkedő ételt fogyassz sportolás után?