Miért fogyassz zöld teát?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A zöld tea fogyasztása kifejezetten ajánlott, hiszen igen sok pozitív hatása van a szervezetre. A zöld tea jótékony hatásait számos kutatási eredmény igazolta már az elmúlt években. A zöld teában olyan hasznos anyagok találhatóak meg, amelyek képesek csökkenteni a koleszterinszintet, segítik a fogyást, valamint a rák megelőzésében is igen nagy segítséget tudnak nyújtani. Mindemellett, az erek védelmében is nagy szerepük van a zöld teában lévő anyagoknak. A zöld tea érvédő hatását egyébként, már az orvoslásban is igen régóta ismerik és elismerik. De vajon melyik teát érdemesebb fogyasztanunk? A feketét, vagy a zöldet? Melyik egészségesebb? A válaszhoz először is tudnunk kell azt, hogy mi a különbség a zöld és a fekete tea között.

A fekete teát erjeszteni szokták, míg a zöld változatot nem. Ezért a tealevelek szüretelését követően nem sokkal, már gőzöléssel történő melegítéssel bontják le az úgynevezett polifenol-oxidáz enzimet, amely a levelekben található meg. Emiatt, az eljárás miatt a tealevelek erjedése megszűnik. Nem sokkal ezután, a leveleket szárítják, majd alaposan átválogatják. Nem véletlen tehát az, hogy a minőségi zöld tea ára igen magas, hiszen ezeket a minőségi teákhoz a tealeveleket egyesével, kézzel válogatják át a készítők.

A zöld tea tehát, sokkal egészségesebb, mivel a levelek nem lesznek erjesztve. Magas antioxidáns tartalmuk miatt segítik az immunrendszer működését, a betegségek elleni védekezésben nagy segítséget nyújtanak, a test méregtelenítési folyamatait felgyorsítják, az anyagcserét felpörgetik, segítik a fogyást, és elősegítik a szív és a vérkeringés munkáját. A zöld tea tehát, nagyon hasznos segítséget nyújt a test számára.

A zöld tea sokkal több polifenolt, vagyis antioxidánst tartalmaz, mint a fekete tea, ezért, ha teheted, fogyassz rendszeresen zöld teát az egészséged megőrzése érdekében! A zöld tea mellett szól továbbá azon érv is, hogy a fekete teában igen sok koffein van, míg a zöld tea koffeintartalma már-már elenyésző. Nagyon sok olyan ember van, aki nem bírja a koffeint, így számukra is sokkal okosabb döntés az, ha zöld teát fogyasztanak. A zöld tea védi a csontokat is, ezért az idősebb korosztály számára is ajánlott a fogyasztása.

Te szoktál zöld teát fogyasztani? Melyik pozitív hatása miatt kezdted el inni? Tapasztaltál már valamilyen változást, amelyet a zöld tea okozhatott a szervezetedben?