Miért kezdd a napodat egy pohár vízzel?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Köztudott, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás nélkülözhetetlenül fontos annak érdekében, hogy egészséges légy. Minden nap 1,5-2 liter vizet el kell ugyanis fogyasztanod ahhoz, hogy a tested kellőképpen hidratált lehessen. Igen ám, de azt kevesebben tudják, hogy nem csak a nap folyamán érdemes vizet kortyolgatni, legalább nyolc pohárral, hanem reggel, rögtön ébredés után is. Bizonyított téjny ugyanis az, hogy a reggel, éhgyomorra elfogyasztott víz, csodát tesz a szervezettel! Lássuk,milyen hatása van az ébredés után elfogyasztott víznek!

A víz, igen hamar fel tud szívódni a gyomorból, ha azt közvetlenül ébredés után, éhgyomorra fogyasztjuk el. Ilyenkor kiválóan hasznosul a folyadék minden cseppje, és szinte érezhetően feltölti a szervezetet az éltető víz. A gyorsan felszívódó víz nagyon hamar eljut a sejtekhez, így minden folyamatot fel tud gyorsítani.

Az elfogyasztott folyadék például remekül serkenti az anyagcserét, így biztos lehetsz abban, hogy nem küszködsz majd székrekedéssel, ha rendszeresen, minden reggel, közvetlenül ébredés után megiszol 2-3 deciliternyi vizet! Fontos, hogy minden reggel tedd ezt meg, ezért akár kis cetliket is kiragaszthatsz az ajtóra, a tükörre, vagy a bejárat mellé, hogy semmi esetre se feledkezz meg az ivásról!

Még érezhetőbbé és tökéletesebbé teheted a reggeli víz hatását, ha a reggelivel vársz egy fél órát az ivás után. Így biztos lehetsz abban, hogy az elfogyasztott folyadék nem keveredik majd étellel, vagyis valóban minden cseppje gyorsan és maradéktalanul tud hasznosulni a szervezetedben.

Hogyan teheted még erőteljesebbé a reggeli víz hatását?

Facsard ki egy friss citrom levét, majd csepegtess bele valamennyit a reggeli vizedbe. A citrom ugyanis, még tovább serkenti az anyagcserédet, így nem csak egészségesebbé válhatsz, hanem rövid időn belül karcsúbbá is. Akár úgy is csinálhatod, hogy 1,5-2 liter vízhez egy egész citrom levét hozzátöltöd, majd ezt a folyadékot kell elfogyasztanod a nap során. A hatás már néhány napon belül érezhető lesz.

A reggeli folyadékbevitel megszépíti a bőrödet, a hajadat, a körmeidet, az immunrendszered erősebbé válik, frissebb, üdébb, energiával telibb leszel és az emésztési panaszaidnak is búcsút inthetsz. Te szoktál reggel éhgyomorra inni legalább egy pohár vizet? Citrommal dúsítva fogyasztod a vizet, vagy anélkül?