Mit reggelizzen a gyermeked, ha azt szeretnéd, hogy egészséges legyen?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Magyarországon számos kutatásból az derül ki, hogy az emberek nagy része nem reggelizik rendszeresen. Ez minden korosztályra igaz, pedig a rendszeres, kiegyensúlyozott reggeli minden ember számára alapvető fontosságú lenne.

Főként igaz ez a gyermekekre, akik fejlődésben vannak, valamint az iskolában kemény szellemi munkának vannak kitéve, ezért biztosítani kellene számukra a reggeli energia bevitelt.

Kutatási eredmények bebizonyították azt, hogy azok a gyermekek, akik nem reggeliznek rendszeresen, sokkal rosszabbul teljesítenek az iskolában, mint azok, akik kiegyensúlyozott reggelit fogyasztanak el nap, mint nap. Éppen ezért, mindenképpen oda kell figyelned arra, hogy a gyermeked rendszeresen reggelizzen.

Fontos a példamutatás, hiszen, ha gyermeked azt látja otthon, hogy az édesanyja, vagy az édesapja egy falatot sem eszik, vagy éppenséggel csak rohanás közben eszik meg egy szendvicset, akkor nagy valószínűséggel a gyermek sem fog másként viselkedni.

Keljetek fel inkább 20 perccel korábban, így lesz időtök szépen lassan, együtt megreggelizni. Ez nem csak az egészségeteknek tesz majd jót, hanem a napotok is sokkal kiegyensúlyozottabban indulhat, ha reggel együtt van a család. De mit is reggelizzen a gyermek, hogy egészséges lehessen? Fontos, hogy reggelire sok gabonát fogyasszon, ám az sem mindegy, hogy milyen gabonát.

Törekedj arra, hogy a péksütemények, a kenyér, a zsemle lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből készüljön. Amennyiben a gyermek szereti a müzlit, úgy azt is kaphat reggelire, ám arra ügyelj, hogy ne a cukrozott változat kerüljön az asztalra.

Jobb, ha a puffasztott gabonapelyheket is elkerülitek, hiszen ezek sem arról híresek, hogy egészségesek lennének. Persze ez nem azt jelenti, hogy örökre száműznöd kellene a gyermeked menüjéből, hiszen hetente egy vagy két alkalommal ezeket is lehet fogyasztani, mértékkel.

A legegészségesebb reggeli elkészítése nem nagy ördöngösség. Csupán apró szemű zabpehelyre, cukormentes kukoricapehelyre, valamint különböző, sótlan olajos magvakra van szükséged és ezekből Te magad keverheted ki az egészséges müzlit a gyermeked számára. Tejbe, vagy natúr joghurtba téve tápláló, ízletes reggeli lehet belőle, amit a család minden tagja bátran elfogyaszthat.

Te szoktál rendszeresen reggelizni? Milyen ételeket eszel reggel?