Mit tehetsz télen az egészséged megőrzéséért?

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Reggelente nehezen ébredsz? A nap folyamán végig kedvtelen vagy és úgy érzed nincs semmire energiád? Legszívesebben egész nap ágyban maradnál, és a fejedre húznád a paplant? Akkor valószínűleg már téged is utolért a téli depresszió. Ilyen esetben két dolgot tehetsz. Az egyik az, hogy engedsz a kísértésnek és egész napra bezárkózol, a fejedre húzod a takarót és alszol, vagy pedig, felveszed a harcot a depresszióval szemben és elkezded feltölteni a szervezetedet, megerősíted az immunrendszeredet.

A téli depresszió kialakulása ellen ugyanis, a leghatékonyabb eszköz nem más, mint az immunrendszer megerősítése. Amennyiben a tested elegendő vitaminhoz, ásványi anyaghoz, nyomelemhez és létfontosságú anyaghoz jut hozzá a táplálkozásodon keresztül, úgy a teljesítőképességed, az energiaszinted is növekedni fog.

Már rövid idő elteltével is érezni fogod azt, hogy az egészséges táplálkozás szabályainak betartásával, sokkal frissebbé, fittebbé és energiával teltté válsz majd, és a kedved is sokkal jobb lesz. Az immunrendszered megerősítésére jó szolgálatot tehetnek a gyógyteák is.

A hársvirág, a kamilla, valamint a csalántea rendszeres fogyasztásával elejét tudod venni a gyötrő megfázásoknak, és még az influenza vírus elleni védekezésben is jó szolgálatot tehetnek. Egy esetleges megfázás esetén pedig, eme gyógyteák fogyasztása felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot is, hogy újra energiával teli, kiegyensúlyozott és egészséges lehess.

A rendszeres sport tovább fokozza az immunrendszered erősségét, valamint a jó hangulatodat is meg tudja alapozni az, ha a reggeleket egy kiadós futással vagy sétával kezded.

Sport közben ugyanis, a testedben felszabadulnak az úgynevezett boldogsághormonok, amelyek aztán gondoskodnak arról, hogy a nap folyamán végig jó kedved lehessen. A sport kiválóan erősíti az immunrendszeredet, emellett pedig az anyagcserédet is remekül fel tudja pörgetni.

Nem szeretnél odakint a hidegben sportolni? Akkor sincs gond, hiszen otthon, a szobád falai között is van lehetőséget testmozgást végezni. Egy szobakerékpár, egy elliptikus tréner, egy evezőpad, vagy egy taposógép jó szolgálatot tehet a leghidegebb hónapokban is, mert segítségükkel éjjel-nappal, amikor csak időd van, kedved szerint tudsz majd edzeni.

Te mit teszel annak érdekében, hogy télen is egészséges maradhass?

5. Mit tehetsz télen az egészséged megőrzéséért?