Mosd ki magad!

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
A tavasz arra ösztönöz, hogy újítsd meg magadat, környezetedet. Ilyentájt tör rá az emberre az ablakpucolási vágy, a legapróbb résekből is kikergeted a porcicákat; hétvégente a mosógéped reggeltől estig ontja magából a tiszta ruhát, ágyneműt, terítőket, kabátokat – szinte mindent kimosol, ami a kezed ügyébe kerül. És veled mi lesz? A te szervezeteddel mikor foglalkozol? Mikor takarítod ki emésztőrendszeredet? Mikor hajtod k magadból a sok méreganyagot? Ahhoz, hogy a méregtelenítés ne egy unalmas, kötelezően rosszérzésű folyamat legyen adunk néhány tippet, hogy miként lehet élvezetessé tenni a méregtelenítő kúrádat. Hidd el, hogy a méregtelenítés után sokkal jobban fogod magadat érezni, ráadásul nem is olyan „rossz”, mint ahogy a barátnőid állítják!

1. Használd ki a gyógynövények erejét! – A csalán, a gyermekláncfű, a köménymag, a csipkebogyó önmagukban is finomak, de egymással keverve nagyon ízletes, méregtelenítő teakeveréket lehet összeállítani. Ebből fogyassz egész nap, sokkal hamarabb túl leszel a méregtelenítésen.

2. Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt! – Semmi szénhidrát, semmi zsír, csak vitaminban és ásványi anyagban gazdag gyümölcsöket, rostanyagban gazdag zöldséget egyél. Turmixold össze őket, folyékony állapotban sokkal hamarabb fejtik ki jótékony hatásukat. Húsra nem is gondolj egy jó darabig, hiszen a méregtelenítés után sem szabad azonnal húsételt fogyasztanod!

3. Járj szaunába! – Főleg a méregtelenítés kezdetén ajánlatos egy szaunázás, hogy a forró gőz kitágítsa pórusaidat, így a bőröd is mentesülhet egy csomó méregtől. Ne felejtsd el: szaunázás után pótolnod kell az elveszített folyadékmennyiséget – több ásványvizet kell innod!

4. A napi mozgásról ne mondj le! – Minél aktívabban mozogsz, annál többet izzadsz! Ez pedig csak jó egy méregtelenítési kúrában, tehát sportolj minél többet, hogy hamarabb érhess a kúrád végére!

5. Használd ki a kúrádat és tisztítsd meg a lelkedet is! – Kerüld a stresszt, és ne idegeskedj! Időben feküdj le: nem feltétlenül kell az estét mosogatással befejezned, a mosatlan nem fog elszaladni, ezért ha fáradtnak érzed magadat, akkor inkább pihentesd a szervezetedet.