Nassolási tippek

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Mindannyian tudjuk azt, hogy az elhízásért többnyire a túlevés, a nassolás és a testmozgás hiánya okolható. Az elhízás pedig, igen súlyos betegségek kialakulásáért is felelős lehet, ezért jobb, ha megelőzöd a túlsúly kialakulását. Elkezdtél rendszeresen sportolni, odafigyelsz a táplálkozásodra, ám a nassolásról egyszerűen képtelen vagy lemondani? Jó hírünk van, nem is kell lemondanod a nassolásról! Alapvetően ugyanis, nem magával a nassolással van a probléma, hanem azzal, amit alkalom adtán elrágcsálunk.

Legtöbbször ugyanis, chipseket, kekszeket, ropit, esetleg agyon sózott mogyorót fogyasztunk, amelyek abszolút nem tesznek jót az egészségünknek és a testsúlyunknak sem. És akkor nem beszéltünk még a csokoládékról, bonbonokról és egyéb cukrozott nyalánkságokról, amelyek rendszeres fogyasztása szintén betegségek kialakulásához, rossz fogakhoz és elhízáshoz vezethet.

Ezek a nassolnivalók kerülendőek a felnőttek és a gyermekek számára egyaránt. Néha, alkalom adtán persze ezeket is lehet enni, de csak mértékkel! Mit lehet nassolni, ami egészséges? Fogyaszthatsz például mogyorót, de csakis olyat, ami nincs sózva. A sótlan, pörkölt földimogyoró például nagyon egészséges, így naponta egy kisebb marékkal bátran ehetsz belőle, még abban az esetben is, ha éppen fogyókúrázol.

A különböző friss, nyers zöldségek kiválóan alkalmasak nassolásra. Főként azokat érdemes fogyasztani, amelyeket lassan, ropogtatva lehet elfogyasztani. Ilyen például a répa, az uborka, a csíkokra vágott retek, vagy a paprika is. Készíthetsz ezekből salátát, vagy elfogyaszthatod őket külön-külön, felszeletelve, az esti film nézése közben.

A gyümölcsök is jó szolgálatot tehetnek nassolás céljából, hiszen felszeletelve, kisebb darabokra vágva, igen sokáig elrágcsálhatod azokat. Jó választás lehet az alma és a körte is, de ehetsz akár narancsot, kivit és mértékkel banánt is.

A mértékletesség nagyon fontos nassolás közben, hiszen nagy mennyiségben fogyasztva, szinte minden étel képes hizlalni. Természetesen ez a zöldségekre nem igaz, ugyanis zöldségeket korlátlan mennyiségben fogyaszthatsz, nap, mint nap.

Az egészséges nassolni valóktól nem csak karcsúbb lehetsz, de az immunrendszered is sokkal ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben! Te milyen ételeket szoktál nassolás gyanánt fogyasztani? Szoktál gyümölcsöt vagy zöldséget nassolni?