Néhány sunyin hizlaló étel és ital

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
Címkék: Egészség
 
Számos olyan étel létezik, melyről nem is gondolnánk, hogy milyen sok plusz kalóriát jutatta a szervezetünkbe. Hízni nem csak a köztudottan zsíros, cukros ételektől és a fehérlisztből készült pékárutól lehet, hanem rengeteg olyantól is, amit az egészséges és diétás étrend kedvéért fogyasztunk. Most mutatunk néhány példát, ami észrevétlenül juttat meglehetősen sok plusz kalóriát a szervezetedbe, ezáltal nem fogysz olyan gyorsan, ahogy szeretnéd, vagy meglepő módon elkezdenek felszaladni a plusz dekák, kilók:

Műzliszeletek: A műzliszeletek nagy része cukros és számos olyan gabonát, aszalványt tartalmaz, ami jót tesz az egészségnek, tápláló, de ugyanakkor hizlaló is. Reggelire igen kiváló étel vagy egy nagyobb fizikai megterhelés előtt, közben, után, viszont aki azzal a céllal fogyasztja, hogy ezzel helyettesíti a hizlaló, zsömlés szendvicset, annak van egy rossz hírünk. Egy egyszerű szendvics nem tartalmaz annyi kalóriát, mint bizonyos műzliszeletek. Azok a típusok, melyek ragacsosabbnak tűnnek, sokszor lekvár szerű dzsemmel lettek összeállítva, ízesítve, így kimondottan sok cukrot tartalmaznak.

Joghurtok: Számos olyan joghurt kapható, mely cukormentes vagy csak természetes cukrokat tartalmaz. A természetes cukrok is hizlalnak, de valamilyen mértékben szükségünk is van rájuk, így ezek a joghurtok fontosak a megfelelő étrendhez, és jól kiváltják a különböző édességeket, szénhidrátokat tartalmazó uzsonnát vagy reggelit. Azonban sok olyan, amúgy nagyon finom, joghurt sorakozik az üzletek hűtőpolcain, melyek rengeteg cukrot tartalmaznak. Mielőtt megennénk fél litert egyik-másik ízletes típusból nézzük meg, miből is áll, mennyi cukrot tartalmaz és, mennyi kalóriát jutatta a szervezetünkbe. Néhány joghurt típust ajánlott kerülni, ha nem akarjuk cukorral bombázni a szervezetünket.

Cappuccino: Ha édesítővel vagy keserűen isszuk, nem sok kalóriát jelent, de az a cappuccino, ami finom édes és krémes, nagy adag cukrot tartalmaz. Ennyiből megehetnénk akár egy jó szelet csokit is, úgyhogy, ha azt számolgatjuk, mit ehetünk és ihatunk naponta a diéta alatt, akkor erősen számolni kell a reggeli vagy délelőtti kávés itókánkkal is.

Alkoholok: Téves elképzelés azt gondolni, hogy a különböző sörök, borok, rövidek nyugodtan fogyaszthatók, hiszen nem hamburgerek, nem sült krumplik, sem is csokoládék. Hát nem így van. Roppant sok kalóriát tartalmaz például a bor. Teljesen logikus, ha belegondolunk, hiszen a szőlő nem csak úgy önmaga erjed meg. A saját cukrán kívül plusz cukrokat is tartalmaznak a borok, ezáltal két deciliter már elég tetemes mennyiségű plusz kalóriát jelent.