Néhány szó a boot campről

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
A boot camp egy aránylag új típusú edzésforma, mely méltán nagy népszerűségnek örvend, hiszen kőkemény, ám hatékony és élvezetes. A szakértők szerint ez a legeredményesebb és legkeményebb jelenleg elérhető csoportos edzésforma. A lényege nem ismeretelen, egy, már régóta jól bevált módszert alakítottak át. A boot camp a katonai kiképzések edzésformáit gyúrta át egy civil számára bírható, de neki is hatékony módszerré. A katonáknak a hirtelen jött extrém helyzetekben is maximálisan edzettnek kell lenni, ezért a kiképzésük a legdurvább, melyet ember végig bír csinálni az egészsége károsodása nélkül.

A fogyni és izmosodni vágyók számára épp ezért tökéletes választás, hiszen rövid idő alatt hatalmas eredményeket lehet felmutatni. A helyzet az, hogy itt tudni kell csapatban is dolgozni, valamint ki kell bírni.

A jó boot camp edző észrevétlenül oldaj meg azt, hogy meg akard csinálni, hogy mozgósítsd az összes energiádat, mert azt érzed, hogy ezt meg KELL tenned. A boot camp fegyelemre is tanít és megmutatja a határaidat.

Nem azt, amit hittél, hanem azt, hogy valóban mennyit bírsz. Valószínűleg nem fogod feladni, hiszen fejleszti a csapatban dolgozás képességét is, a felelősségzetre is épít. A felelősség miatt fogod végigcsinálni, hiszen kellesz a csapatnak, a gépezet kihagyhatatlan része leszel.

Ahogy megtanulod a felelősséget másokért, úgy tanulod meg használni magadért is. Talán ez a része még a tényleges edzésnél is fontosabb, mivel a hozzáállást igazítja be egy jó irányba, ezzel alapot adva bármely tevékenység sikerének.
A boot camp edzés egy kiabáló, utasítgató edzővel zajlik, saját testsúlyos és a másik ember testsúlyára építő gyakorlatok adják a fő profilját.

Az egymással végzett gyakorlatok kiegészülhetnek különböző tárgyakkal is, mint például ugrálókötél, medicin labda. Különböző, nagy intenzitású, könyörtelen gyakorlatokat kell végezni, ám nem számít, ha nem sikerül elsőre. Segíteni fognak. Mivel csapatmunka, egymás kiegészítése is eredményt hoz, nem kell az egyéni kudarctól félni. A résztvevők támogatják egymást, nem pedig versengnek egymással.

A boot camp edzés a szabadban zajlik. Mindenképpen érdemes kipróbálni, nagy kaland is egyben.