Nordictrack újdonság

Publikálás: | Módosítás: | Szerző:
 
Ha valami nagyon komoly holmival szeretnénk meglepni valakit és pénztárcánk is engedi, érdemes beruházni az újdonságra, hiszen már önmagában pompás ajándék egy eszköz, ami egészségesebbé, fittebbé, szebbé tehet valakit, de a plusz funkciókat nézve ez a holmi különösen nagy dobás lehet.

A NordicTrack egy amerikai gyártó, mely már huszonöt éve fejleszt és élen jár az edzőgépek, fitneszgépek és kiegészítők gyártásában. Az újdonságaik, mint például a szóban forgó NordicTrack C220i futópad, ebből a rengeteg tapasztalatból fejlődik ki. Az említett fitneszgép prémium kategóriás az otthoni eszközök között.

Nézzük a számokat:
A NordicTrack C220i futópad 135 kg maximális teherbírással rendelkezik, így komoly túlsúllyal bajlódók számára is biztonságosan használható. Motorjának teljesítménye 2,75 lóerő, ami azért nem kevés. A sebessége fokozatosan állítható nulla és húsz km/óra között, ez sem az egyszerű futópadok közé sorolja, jelentős paletta.

A fútófelület dőlésszöge is fokozatosan állítható, nulla és tíz százalék között, ez pont elegendő is, ennél nagyobb dőlésszögre csak funkcionális edzéskor lehet szükség, ám akkor már inkább kimegy az ember a természetbe és ott fut fel a dombon. A gép futófelülete ideális méretű, kényelmes, 51 cm szélességhez 140 cm hosszúság társul. A gép pompás rengéscsillapítóval rendelkezik, így jelentős mértékben védi az ízületeket sok más futópaddal és az aszfalton történő futással szemben.

Nem mindegy, hogy edzés közben mennyire károsodnak az ízületek, hosszú távon sok gond lehet abból, ha nem vigyázunk rájuk megfelelő mértékben és módon. Az eszköz összecsukható, így nem kell attól félni, hogy helyet vesz el a mindennapokban. Elég, ha edzés előtt elővesszük, majd edzés után összecsukjuk és betoljuk mondjuk az ágy alá vagy bárhová, ahol épp nem zavar.

Méretei és súlya nem engedik, hogy csak úgy pakolgassuk, de még a gyengébbek is képesek mozgatni annyit, amennyit az elpakoláshoz és elővételhez szükséges, mivel kis kerekekkel is felszerelték, amik mozgatás közben segítséget nyújtanak. A gép önsúlya 79 kg, ami nem is számít soknak.

A futópad nagyképernyős LCD kijelzővel, pulzusmérővel rendelkezik, így a precíz kardiózáshoz kiváló. Húsz különböző edzésprogram van rá telepítve, de internetes kapcsolattal sokkal több edzésprogram is elérhető. A programok között könnyű navigálni, egyes programokhoz más dőlésszög és sebesség szükséges, mindezt a gép önmaga, automatikusan beállítja, változtatja a kiválasztott programnak megfelelően.

MP3 és iPod csatlakozóval, valamint beépített hangszórókkal teszik még élvezetesebbé az edzéseket, így nem csak hasznos, de jó móka is a futópadon töltött idő.